• Sun. Dec 3rd, 2023

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

YouTube lansează formatul Shorts pe televizoare

Nov 9, 2022
0 0
Read Time:1 Minute, 0 Second

Clona de TikTok a YouTube ia cu asalt televizoarele, în ciuda discrepanţei dintre formatul video vertical al clipurilor şi cel orizontal al televizoarelor, informează News.ro.

Formatul Shorts, care desemnează clipurile video verticale şi scurte făcute populare de TikTok, va fi putea fi vizionat prin intermediul aplicaţiei YouTube pentru televizoarele smart.

Cei de la YouTube au explicat provocările aducerii unui format video vertical pe televizor, din cauza spaţiului gol din jurul acestuia.

După ce au fost testate mai multe formate, s-a decis să se meargă pe blurarea spaţiului din jurul clipurilor verticale – format folosit şi de televiziuni atunci când difuzează astfel de filmări.

Clipurile verticale sunt însoţite şi de un set limitat de acţiuni. Pe lângă butoanele de apreciere sau dezaprobare, există şi o funcţie de abonare la canalul de care aparţine clipul vizionat.

În timpul vizionării pot fi folosite butoanele telecomenzii pentru controlarea redării. La fel ca pe telefoane, clipurile vor continua să ruleze până când utilizatorul decide să navigheze mai departe.

Acest format va fi disponibil pe televizoarele smart lansate începând cu 2019 şi va avea o secţiune specială dedicată în pagina principală a aplicaţiei.

YouTube Shorts are în prezent 1,5 miliarde de utilizatori lunari.
sursa:stiripesurse

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *