• Sun. Sep 24th, 2023

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

SURSE Colaborarea dintre cele două parchete militare în cazul soldatului decedat poate duce la o declinare – Anturajul din Franța al acestuia, audiat prin CR

Nov 9, 2022
0 0
Read Time:2 Minute, 53 Second

Surse judiciare bine informate arată în exclusivitate pentru STIRIPESURSE că deschiderea unui dosar de cercetare penală și în Franța în cazul militarului francez găsit decedat într-o cameră de hotel din România era necesară pentru o mai bună efectuare generală a anchetei și pentru înțelegerea și diseminarea probelor.

Mai precis, explică surse judiciare, în logica anchetei vor fi necesare audieri ale apropiaților militarului francez, respectiv audierea unor persoane care locuiesc în Franța.

Astfel, în economia anchetei se vor emite cereri de comisie rogatorie, în vederea audierii acestor persoane, cereri ce vor fi soluționate de către Parchetul militar din Franța.

În altă ordine de idei, arată sursele arătate, și procurorii militari francezi ar putea solicita detalii sau informații statului român cu privire la scurta perioadă de ședere a militarului francez în România.

Concret, spun sursele arătate, militarul francez era de doar câteva zile prezent la baza militară, astfel că detalii despre problemele sale anterioare nu ar fi putut fi cunoscute în detaliu de alți colegi.

Potrivit surselor citate până la acest moment nu ar fi avut loc nicio audiere în dosar, procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Militar București așteatpă de la INML examenul toxicologic și raportul de autopsie.

Întrebate cine are autoritate jurisdicțională în acest caz, când două parchete cercetează aceeași faptă în țări diferite, sursele precizate afirmă că prioritatea de anchetă ar trebui stabilită în acest caz după locul de comitere al faptei, respectiv România, dar spun că dacă statul francez va dori să preia și să finalizeze acest caz în Franța ar putea primi acordul autorităților române de declinare a cauzei.

Parchetul Militar din Paris a deschis duminică o anchetă în vederea stabilirii cauzelor morţii, după descoperirea corpului unui militar francez, în aceeaşi zi, la Bucureşti, declară marţi Parchetul din Paris AFP, conform news.ro.

”Autorităţile judiciare române sunt însărcinate cu investigaţiile la faţa locului”, precizează Parchetul, care confirmă astfel o informaţie dezvăluită de RTL.

O sursă din cadrul Poliţiei Române a declarat duminică AFP că trupul militarului a fost descoperit de către o cameristă, într-un hotel din Bucureşti, şi că o anchetă a fost deschisă în România.

Presa română scrie, citând surse din cadrul poliţiei, că acest bărbat, în vârstă de 41 de ani, a fost găsit cu o foarfecă înfiptă în gât şi că nu exista niciun semn de intrare prin efracţie.

Sursele citate afirmă că militarul francez s-a înregistrat joi, împreună cu alţi militari francezi, la hotel, unde urma să stea până la 3 ianuarie.

Franţa conduce în România o misiune lansată în urma invaziei Ucrainei de către Rusia vizând o consolidare pe termen lung a flancului de est al NATO.

Militari francezi sunt desfăşuraţi în principal la baza militară Cincu, în centrul României, unde a efectuat o vizită, săptămâna trecută, ministrul francez al Apărării Sébastien Lecornu.

Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti a preluat ancheta în cazul militarului francez găsit mort duminică într-o cameră de hotel din Capitală, au declarat surse judiciare.

Cercetarea la faţa locului a fost efectuată de Serviciul Omoruri al Poliţiei Capitalei, sub supravegherea unui procuror militar.

Potrivit unor surse judiciare, anchetatorii iau în calcul varianta sinuciderii.

Un militar francez a fost descoperit decedat într-o cameră a unui hotel din nordul Capitalei, având o foarfecă înfiptă în zona gâtului. Descoperirea a fost făcută de o cameristă.

Militarul face parte din batalionul francez dislocat la baza militară de la Cincu, parte a Grupului de Luptă al NATO din România.
sursa:stiripesurse

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *