• Mon. Dec 11th, 2023

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

Joe Biden se teme de revenirea lui Donald Trump: profețește o apocalipsă a republicanilor în SUA

Nov 9, 2022
0 0
Read Time:1 Minute, 29 Second

Preşedintele Joe Biden a făcut un ultim apel, în ajunul alegerilor parţiale de marţi, pentru ca democraţii să protejeze democraţia prin înfrângerea republicanilor lui Donald Trump, în cadrul unor alegeri care, potrivit sondajelor, ar putea răsturna puterea la Washington, transmite AFP.

Cu republicanii bine plasaţi pentru a câştiga cel puţin controlul parţial al Congresului şi cu Trump făcând aluzie la o revenire la Casa Albă în 2024 la propriul miting la sfârşitul zilei de luni, democraţii s-au pregătit pentru ce e mai rău.

Chiar dacă republicanii vor câştiga doar Camera Reprezentanţilor, acest lucru ar da peste cap agenda legislativă a lui Biden pentru ultimii doi ani ai primului său mandat şi ar putea duce la o slăbire a sprijinului SUA pentru rezistenţa Ucrainei împotriva Rusiei.Biden face apel la americani să “protejeze democraţia” în ajunul alegerilor parţiale din SUA “Vieţile noastre vor fi modelate de ceea ce se va întâmpla”, le-a spus preşedintele american Biden alegătorilor.

“Puterea este în mâinile voastre”, le-a spus el democraţilor. “Aşa că votaţi, ieşiţi la vot”. Un aflux de susţinători de extremă-dreapta ai lui Trump în Congres ar accelera, de asemenea, schimbarea care a avut loc în interiorul Partidului Republican de când fostul magnat al imobiliarelor a uimit lumea învingând-o pe Hillary Clinton la preşedinţie în 2016.

În ciuda faptului că se confruntă cu anchete penale pentru că a luat documente strict secrete de la Casa Albă şi a încercat să anuleze alegerile din 2020, Trump foloseşte acum alegerile parţiale pentru a-şi consolida statutul de lider republican de facto şi de prezumtiv candidat prezidenţial. Într-un discurs tipic întunecat şi incoerent adresat fanilor din Dayton, Ohio, Trump a spus: “dacă susţineţi declinul şi căderea Americii, atunci trebuie, trebuie neapărat să votaţi pentru stânga radicală, pentru nebuni”.
sursa:stiripesurse

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *