Comisia Europeană investighează oferta Microsoft pemtru preluarea Activision Blizzard

Autorităţile de reglementare antitrust din Uniunea Europeană au deschis marţi o investigaţie asupra ofertei de 69 de miliarde de dolari a Microsoft pentru preluarea Activision Blizzard, producătorul jocului video ”Call of Duty”, avertizând că acordul ar putea afecta concurenţa, transmite Reuters, potrivit news.ro.

Compania de software din SUA, care a anunţat acordul în ianuarie, pariază că jocul Activision o va ajuta să concureze mai bine cu liderii Tencent şi Sony, acesta din urmă fiind un critic al acordului.

”Investigaţia preliminară a Comisiei arată că tranzacţia poate reduce semnificativ concurenţa pe pieţele de distribuţie a jocurilor video pentru consolă şi PC, inclusiv pentru serviciile de abonament pentru mai multe jocuri şi/sau servicii de streaming de jocuri în cloud, precum şi pentru sistemele de operare pentru PC”, a spus Comisia Europeană într-un comunicat.

” Comisia este îngrijorată mai ales de faptul că, prin achiziţionarea Activision Blizzard, Microsoft poate bloca accesul la jocurile video pentru consolă şi PC ale Activision Blizzard, în special la jocurile de mare profil şi de mare succes (aşa-numitele jocuri ”AAA”) precum „Call”. of Duty’”.
sursa:stiripesurse

Leave a Reply

Your email address will not be published.