Verificarea ITP se efectuează într-o stație specializată și omologată de RAR sau direct la stațiile RAR.

Ce trebuie să faci înainte de a duce mașina la verificare

Înainte de a merge la verificarea periodică a mașinii, e bine ca șoferii să verifice chiar ei câteva lucruri esențiale, altfel riscă să nu treacă inspecția tehnică.

Prima recomandare în acest sens este aceea de a verifica actele mașinii. Este esențial să ai toate actele la tine. Mai mult, e bine știi unde sunt pentru că o parte din aceste acte sunt cerute chiar și de polițiști atunci când ești oprit în trafic.

De asemenea, e bine ca înainte să-ți verifici anvelopele, pentru a te asigura că nu ai mai multe tipuri de cauciucuri pe mașină. Potrivit legii, nu ai voie să ai pe aceeași punte anvelope diferite. Este indicat să ai același tip de anvelope, același model și chiar și același an de fabricație.

E important să verifici și starea în care se află acestea. O anvelopă ar trebui să aibă o adâncime mai mare sau egală cu 1.6 mm pe o suprafață de minim 75% din lățimea profilului. Totodată, anvelopele nu trebuie să fie mai vechi de cinci ani, deci verifică și DOT-ul.

Asigură-te că ai la tine kit-ul obligatoriu de siguranță și că acesta este complet și valabil. Așadar, în mașina ta trebuie să se regăsească trusa medicală, extinctor și cele două triunghiuri. De asemenea, este bine să ai în acest kit și o vestă reflectorizantă.

Fii atent la toate detaliile

Un alt aspect important constă în verificarea martorilor de bord. Dacă ai martori aprinși, este posibil ca inspectorii ITP să nu te lase să mai conduci mașina. Mai mult de atât, asigură-te că ai EGR-ul și DPF-ul activ.

Inspectorii ITP vor ține cont și de cât de lovită este mașina ta, tocmai de aceea e bine să o verifici înainte. Dacă ai avut recent un accident iar loviturile sunt sesizabile, nu vei trece inspecția tehnică.

Dacă ai dubii că nu vei trece de ITP poți merge înainte la un control, astfel încât inspectorii să îți spună ce trebuie să repari pentru a nu avea probleme, potrivit playtech.ro.

Sursa:evz