Auditor la Curtea de Conturi, angajat cu diplomă de licență falsă – Percheziții într-un dosar al PÎCCJ

Poliţiştii şi procurorii au făcut, luni, două percheziţii la imobilele deţinute de o persoană care a prezentat pentru angajarea ca auditor public extern la Curtea de Conturi a României o diplomă care nu corespunde realităţii.

„În cursul zilei de astăzi, sub coordonarea unui procuror de caz din cadrul Secţiei de urmărire penală şi criminalistică a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au fost efectuate două percheziţii domiciliare la proprietăţile unei persoane cercetată sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de înşelăciune, uz de fals şi fals în declaraţii”, anunţă, luni, Parchetul General.

Sursa citată a precizat că, în vederea angajării în funcţia de auditor public extern la Curtea de Conturi a României, persoana respectivă a prezentat o diplomă de licenţă care nu corespunde realităţii.

„Folosindu-se de aceeaşi diplomă, persoana vizată a ocupat anterior funcţia de şef serviciu financiar-contabil într-o instituţie publică locală specializată în ocrotirea şi protecţia copilului. Totodată, din probleme administrate până în prezent, a rezultat că aceasta nu a completat corespunzător declaraţia de avere, prin omiterea declarării unui număr de 7 imobile”, mai precizat sursa citată.

Activităţile derulate în această cauză au fost realizate cu sprijinul ofiţerilor Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice a I.G.P.R.
sursa:stiripesurse

Leave a Reply

Your email address will not be published.