Ramzan Kadîrov și șeful Wagner l-au ‘executat’ pe un important general rus

Un general-colonel rus, comandantul unuia dintre cele cinci districte militare ale Rusiei, puternic criticat pentru performanțele trupelor sale în Ucraina, ar fi fost înlocuit în ultima dintr-o „serie de demiteri” de comandanți militari ruși de rang înalt de la invazia Rusiei în Ucraina, afirmă Ministerul britanic al Apărării, scrie Rador.

Potrivit The Guardian, generalul-maior Alexander Linkov ar fi fost numit joi comandant interimar al districtului militar central al Rusiei, înlocuindu-l pe generalul-colonel Alexander Lapin.

„Lapin a fost criticat pe scară largă pentru performanțele slabe pe câmpul de luptă din Ucraina atât de către liderul cecen Ramzan Kadîrov, cât și de către șeful Wagner, Evgheni Prigozhin”, a transmis Ministerul britanic al Apărării.

Conform acestuia, aceste demiteri reprezintă un model de învinuire a comandanților militari ruși de rang înalt pentru eșecurile în atingerea obiectivelor rusești pe câmpul de luptă.

Lapin a fost subiectul unor rare critici publice din partea a doi aliați apropiați și din ce în ce mai vocali ai președintelui Vladimir Putin: liderul cecen Ramzan Kadîrov și Evgheni Prigozhin, fondatorul grupului militar privat Wagner, care au trimis amândoi unități în Ucraina pentru a susține eforturile armatei regulate.

Kadîrov a declarat în urmă cu o lună, după ce forțele rusești au fost alungate din centrul logistic strategic de la Lyman, în estul Ucrainei, că Lapin ar trebui să fie deposedat de medalii și trimis pe front cu o armă pentru a-și spăla rușinea cu sânge.
sursa:stiripesurse

Leave a Reply

Your email address will not be published.