Lupte violente între ‘elementele ostile revoluției’ și regimul de la Teheran. 4 polițiști au fost uciși

Patru ofiţeri de poliţie au fost ucişi într-un “incident” în Sistan-Baluchestan, o provincie din sud-estul Iranului care a fost afectată de violenţe mortale în ultimele săptămâni, a informat duminică presa de stat, potrivit News.ro.

În plus, Gărzile Revoluţionare au declarat că au doborât un “element ostil revoluţiei”, care a atacat unul dintre sediile lor din Mahshahr, în provincia Khuzestan (sud-vest).

“Forţele au împuşcat doi terorişti pe o motocicletă pentru a proteja sediul, ucigându-l pe unul dintre ei în timp ce se iau măsuri pentru identificarea şi arestarea celei de-a doua persoane”, a declarat armata ideologică a Republicii Islamice.

În provincia Sistan-Baluchestan, un “incident” a avut loc în secţia de poliţie rutieră de pe axa Iranshahr-Bampur şi “a provocat martiriul a 4 poliţişti din Bampur”, a indicat, pentru agenţia de presă Irna, şeful poliţiei locale, comandantul Alireza Sayyad.

Aceste violenţe au loc în timp ce ţara a fost afectată de proteste de la moartea lui Mahsa Amini, în vârstă de 22 de ani, pe 16 septembrie, la trei zile după arestarea sa de către poliţia moravurilor.

Şase membri ai forţelor de securitate se numără printre zecile de persoane ucise în violenţe mortale care au izbucnit pe 30 septembrie în Zahedan, capitala Sistan-Baluchestan, potrivit autorităţilor.

Personalităţile locale au evocat tensiuni cauzate de relatările despre “violul” unei tinere de către un oficial al poliţiei provinciale şi au acuzat forţele de securitate că au “tras” asupra oamenilor adunaţi lângă moscheea Zahedan.

După încheierea unei investigaţii efectuate la solicitarea preşedintelui iranian Ebrahim Raisi, autorităţile au demis doi înalţi oficiali de securitate din regiune, inclusiv pe şeful poliţiei din Zahedan.

Provincia este populată de minoritatea Baloch, în cea mai mare parte aderând la islamul sunnit şi nu la şiismul dominant din Iran.
sursa:stiripesurse

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *