Statele Unite iau atitudine dupa lansările agresive ale Coreei de Nord. Trimit în zonă bombardiere strategice B-1B

Forţele Aeriene Americane intenţionează să trimită, sâmbătă, bombardiere strategice B-1B la exerciţiile militare la care participă SUA şi Coreea de Sud, după ce Coreea de Nord a făcut o serie de teste ale armelor în ultimele zile pentru a protesta faţă de exerciţiile militare aliate, afirmă Reuters, citând Yonhap News. Seulul şi Washingtonul au desfăşurat, începând de luni, exerciţiul aerian ”Vigilant Storm”, care a fost extins cu o zi, până sâmbătă, ca răspuns la ceea ce aliaţii numesc provocări continue din partea Coreei de Nord, informează news.ro.

Este pentru prima dată când B-1B este trimis la exerciţiile SUA-Coreea de Sud din 2017 încoace, arată agenţia Yonhap. SUA a ţinut patru dintre aceste bombardiere în Guam de la sfârşitul lunii octombrie, potrivit agenţiei de ştiri menţionate.

Coreea de Sud a cerut Statelor Unite să întărească desfăşurarea de ”echipamente strategice”, care includ portavioane, submarine nucleare şi bombardiere cu rază lungă de acţiune precum B-1B.

SUA şi autorităţile sud-coreene nu au răspuns imediat solicitărilor de a comenta aceste informaţii.

După discuţii cu secretarul pentru Apărare Lloyd Austin, desfăşurate joi la Washington, ministrul Apărării sud-coreean Lee Jong-sup a afirmat că Statele Unite a fost de acord să folosească ”echipamente strategice americane la un nivel echivalent cu desfăşurarea permanentă, prin creşterea frecvenţei şi intensităţii desfăşurării de echipamente strategice în şi în jurul peninsulei coreene”.
sursa:stiripesurse

Leave a Reply

Your email address will not be published.