Incident la granița dintre Belarus și Ucraina: dronă doborâtă de grăniceri

Polițiștii de frontieră din Belarus au interceptat o dronă ucraineană la un kilometru de frontieră, a informat comitetul de frontieră din Belarus pe 4 noiembrie.

“Incidentul a avut loc pe 2 noiembrie, la un kilometru de granița belaruso-ucraineană din districtul Gomel. S-a stabilit că drona a fost folosită de unitățile paramilitare ucrainene de la granița cu Republica Belarus”, se arată în informarea citată de presa din Belarus.

Drona a fost reperată de patrula de frontieră în timpul serviciului și a „aterizat cu forța la sol”, arată autoritățile din Belarus.

“Conținutul materialelor foto și video detectate indică faptul că drona a fost echipată cu un sistem de vizibilitate în infraroșu, a fost utilizată pentru a instrui circulația și căderea dispozitivelor explozive, precum și pentru a efectua recunoaștere și a trage mijloace tehnice de protecție a frontierelor pe teritoriul Republicii Belarus”, a declarat comitetul de frontieră.

Analiza datelor cardului de memorie, susțin forțele din Belarus, a confirmat lansarea de pe teritoriul Ucrainei. O sursă independentă de situația nu a confirmat afirmațiile autorităților din Belarus.

Sursa:stiripesurse

Leave a Reply

Your email address will not be published.