Coreea de Sud se pregătește de un posibil război cu Nordul: a mobilizat 80 de avioane de luptă după ce a sesizat un număr mare de avioane de război nord-coreene

Coreea de Sud a mobilizat aproximativ 80 de avioane de luptă după ce a detectat vineri un număr mare de avioane de război nord-coreene într-un interval de patru ore, a anunţat Armata sud-coreeană într-un comunicat, conform CNN, informează News.ro.

Potrivit comunicatului, aproximativ 180 de avioane militare nord-coreene au fost detectate între orele 11:00 şi 15:00, ora locală.

Desfăşurarea de forţe sud-coreeană a inclus un număr nespecificat de avioane de luptă F-35A, se spune în declaraţie, iar aproximativ 240 de avioane de luptă care participau la exerciţiile militare „Vigilant Storm” cu Statele Unite „şi-au menţinut, de asemenea, o stare de alertă”.

Tensiunile au crescut în regiune de la începutul exerciţiilor comune luni, determinând o reacţie furioasă din partea Phenianului, care a acuzat aliaţii de acţiuni provocatoare.

Un oficial nord-coreean a avertizat într-o declaraţie miercuri că SUA şi Coreea de Sud vor plăti „cel mai oribil preţ din istorie” pentru orice acţiune militară împotriva Phenianului.
sursa:stiripesurse

Leave a Reply

Your email address will not be published.