„Eu sunt în tabăra lui Emanuel Macron, adică sunt în tabăra celor care, ținând partea Ucrainei cât se poate, nu văd un câștig în a prelungi această situație la nesfârșit. Dimpotrivă! Sunt de părere că costurile care se plătesc sunt foarte mari, vreau să zic costurile populației ucrainene, infrastuctura pe care trebuie să o refacem, costurile relei voințe dintre ruși și noi, s-a creat o prăpastie între noi, dacă nu mai concepem decât că ne omorâm și ne trimitem la Tribunalul Penal Internațional…

Până la urmă nu o să facem asta pentru că trebuie să încheiem într-o zi și dacă tot trebuie să încheiem într-o zi, părerea mea de la început a fost că trebuie să încheiem cât mai repede.”, și-a exprimat convingerea expertul în științe politice.

„În România e o mașină de propagandă foarte agresivă pro-război. Și este foarte penibilă pentru că nu văd românii să se ducă voluntar și nici statul român. (…) Dacă te uiți la armată, s-ar putea să descoperim mai mulți generali cu doctorate decât soldați.”, a mai spus Alina Mungiu-Pippidi.

Războiul propagandiștilor

„Opinia publică este puternic dominată de propaganda ucraineană care a reușit un lucru fără precedent. Deci propaganda ucraineană dictează într-un anumit fel și Statelor Unite, care nu sunt integral de acord cu ce fac ucrainenii. Fiind conduși de oameni fără discernământ și părere personală, nici nu cred că au ei ce să spună. Cum văd ei soluția. Soluția noastră este să dureze asta pentru că asta ne atrage nouă mai multe trupe care vin să ne apere în loc să ne apărăm noi și asta, din punctul lor de vedere, e bine.”, a concluzionat politologul.

 

Sursa:evz