Șeful armatei ucrainene recunoaște dificultatea luptelor cu Rusia: ‘Au un potențial militar de multe ori mai mare decât capacitățile noastre’

Comandandul-şef al armatei ucrainene, Valeri Zalujni, susţine că Ucraina luptă împotriva Rusiei pe uscat, în aer, pe mare și în spațiul cibernetic şi a indicat că victoria va fi grea, dar şi-a exprimat convingerea că aceastea va fi de partea ucrainenilor. “Purtăm un război împotriva unei țări a cărei dimensiune este de 28 de ori mai mare decât statul nostru, a cărei populație este de patru ori mai mare decât a noastră, al cărei potențial militar este de multe ori mai mare decât capacitățile noastre” – a remarcat generalul, inforemază Rador.

Zalujni a subliniat că ostilitățile se desfășoară nu de opt luni, ci de opt ani și opt luni, iar toate acestea mărturisesc rezistența ucrainenilor, curajul de a-şi apăra aproapele și setea de a câștiga.

Zalujni s-a întrebat dacă alte țări ar fi rezistat unei asemenea presiuni. Comandantul-șef al Forțelor Armate ale Ucrainei a subliniat că doar pe 31 octombrie armata rusă a folosit împotriva obiectivelor civile ucrainene 55 rachete de croazieră Kh-101, o rachetă aeriană ghidată Kh-59, 22 de rachete antiaeriene S-300, patru drone kamikaze de tip Shahed-136 şi o dronă Lancet-3. “Nu știu cum, dar rezistăm, ne regrupăm, construim rezerve, întărim apărarea și ne eliberăm treptat pământul. Victoria este foarte dificilă pentru noi, dar cu siguranță va veni”, a conchis Valeri Zalujni.
sursa:stiripesurse

Leave a Reply

Your email address will not be published.