Rusia a suplimentat cu aproape 90.000 de soldați armata sa din Ucraina

87 de mii de persoane din cele 300 de mii chemate în cadrul mobilizării parțiale au fost trimise în zonele de luptă din Ucraina, a declarat ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu. Potrivit acestuia, centrele de instruire antrenează echipaje de vehicule și tancuri de luptă, artileriști, lunetiști, specialiști în complexe de vehicule aeriene fără pilot, război electronic și altele.

“87.000 de persoane au fost trimise în zonele de luptă după antrenamente suplimentare și coordonare de luptă”, a declarat Shoigu, marți, într-o conferință telefonică, relatează TASS.

El a spus că aproximativ 3.000 de instructori care au primit experiență de luptă în timpul conflictului din Ucraina au fost implicați în lucrul cu cei mobilizați.

“La terenurile de antrenament se finalizează coordonarea de luptă a unităților formate. Principalele eforturi sunt axate pe instruirea pe teren, capacitatea de a utiliza mijloace de comunicare, navigație și recunoaștere. Peste trei mii de instructori care au acumulat experiență de luptă în timpul unei operațiuni militare speciale au fost implicați în lucrare”, a spus Șoigu.
sursa:stiripesurse

Leave a Reply

Your email address will not be published.