Medvedev își bate joc de Ucraina: ‘Cu cât forțele de apărare antiaeriană sunt mai performante, cu atât mai proastă este aprovizionarea cu apă și electricitate’

Vicepreședintele Consiliului de Securitate al Rusiei, Dmitri Medvedev, își bate joc de ucraineni după ultimele atacuri rusești care au lăsat Kievul fără alimentare cu apă. Fostul președinte rus afirmă că pe măsură ce Ucraina primește echipamente de apărare antieriană din occident, aprovizionarea cu electircitate și apă este tot mai proastă în țară.

„În Ucraina au fost descoperite modele ciudate, care nu se potrivesc cu știința militară și inginerească modernă.

Potrivit presei ucrainene, cu cât forțele de apărare antiaeriană din această țară sunt mai performante, cu atât mai proastă este aprovizionarea cu apă și electricitate a țării.

Este necesar un studiu atent al paradoxului stabilit”, scrie Medvedev pe canalul său de Telegram.

CONTEXT

Experții estimează că Ucraina are nevoie de sute de milioane de dolari pentru a reface infrastructura energetică distrusă în timpul războiului. Infrastructura electrică a fost vizată de atacurile aeriene rusești în special după explozia care a distrus o parte din podul spre Crimeea.

În ultimele zile, atacurile au vizat în special infrastructura de alimentare cu apă. Aproximativ 80% dintre locuitorii Kievului au rămas fără apă în urma atacurilor aeriene de luni, potrivit primarului orașului.

Sursa:stiripesurse

Leave a Reply

Your email address will not be published.