Frontul din Ucraina se aglomerează: UE acuză Rusia că a declanșat o campanie de recrutare a tătarilor din Crimeea

UE susține că Rusia îi vizează „în mod deliberat” pe tătarii din Crimeea pentru recrutare, potrivit CNN. Uniunea Europeană a condamnat ceea ce consideră a fi o campanie a Moscovei de recrutare a bărbaților din Crimeea în armata rusă. Potrivit UE, tătarii din Crimeea sunt „vizați în mod deliberat și disproporționat în punerea în aplicare a ordinului de mobilizare din Rusia și se pare că sunt implicați cu forța în războiul de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei, patria lor tradițională”. „Măsura de astăzi constituie încă o încălcare a dreptului internațional de către Rusia”, scrie în declarația UE, conform Mediafax.

Luni, Ministerul ucrainean de Externe a declarat că recrutarea din Crimeea a ajuns la a 16-a etapă din 2015 încoace. „În acest timp, administrația de ocupație rusă din Republica Autonomă Crimeea și din orașul Sevastopol a forțat în mod ilegal aproximativ 36.000 de ucraineni să facă serviciul militar”, a declarat acesta.

Ministerul ucrainean de Externe a mai spus că „o campanie de mobilizare este, de asemenea, în curs de desfășurare în Crimeea, a cărei natură și metode atestă dorința conducerii politico-militare ruse de a reduce numărul ucrainenilor și al tătarilor din peninsulă”.
sursa:stiripesurse

Leave a Reply

Your email address will not be published.