• Tue. Oct 3rd, 2023

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

Primul mare test pentru Giorgia Meloni: Zelenski testează apele și cere arme grele Italiei

Oct 26, 2022
0 0
Read Time:1 Minute, 24 Second

“Pentru rezista si a asigura siguranța civililor, avem nevoie de arme împotriva atacurilor din aer. Italia produce sisteme de apărare antiaeriană împreună cu Franța, Germania. Sperăm că ne pot ajuta”, a declarat președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, conform anews.com.tr

“Avem nevoie de apărare antiaeriană, este vital pentru noi”, a declarat Zelenski ca răspuns la întrebarea dacă are vreo solicitare specifică din partea Italiei, în timpul unui interviu în exclusivitate pentru ziarul italian Corriere della Sera.

El a precizat că Ucraina vrea ca refugiații să se întoarcă, să reconstruiască economia și copiii să se întoarcă la școală.

Întrebat despre noul guvern din Italia, Zelenski a declarat: “Nu am avut nicio reacție din partea guvernului italian: “Deocamdată nu pot vorbi decât în mod pozitiv despre noul vostru guvern, fără impresii negative”, adăugând că a avut o conversație telefonică cu noul prim-ministru ales Giorgia Meloni. “Am invitat-o la Kiev și mi-a răspuns că va veni”, a spus el.

Răspunzând la o întrebare referitoare la rolul Chinei în războiul rusesc împotriva Ucrainei, Zelenski a spus: “Nu am avut nici un răspuns: “Chinezii nu susțin Rusia din punct de vedere militar și acest lucru este foarte important”.

Noul guvern al Italiei a depus duminică jurământul oficial. Alături de Meloni, 24 de miniștri ai cabinetului, inclusiv șase femei, au depus jurământul în fața președintelui Sergio Mattarella la Roma.

Meloni, în vârstă de 45 de ani, a jurat în timpul ceremoniei că își va servi țara cu mândrie. Partidul de extremă-dreapta Frații Italiei al lui Meloni a obținut o pluralitate de voturi la alegerile generale din 25 septembrie și a format vineri un guvern de coaliție de dreapta.

Sursa:stiripesurse
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *