Sorin Ioniță, expert la think tank-ul Expert Forum, a scris marți pe Facebook că Raed Arafat a susținut o prezentare la o conferință europeană pe tema dezinformării la Bruxelles. Principalele sale ținte au fost Antena 3 și România TV.

„E festival, are o prezentare absolut profi și cu exemple, americănească, cu secvențe subtitrate din bazaconiile spuse pe TV-uri, vorbește liber în engleză. E festival, râde toată Europa de Cristoiu, Ciutacu, Budeanca și Răzvan Dumitrescu. Ce n-a spus sutelor prezenți e că în tot acest timp guvernele din care a făcut parte au plătit de la buget aceste televiziuni care l-au tăvălit și au făcut dezinformare”, a observat expertul.

Monica Pop: A fost dezinformare, dar a venit din partea lui.

Într-o intervenție în direct în podcastul EVZ Play, medicul Monica Pop a criticat atitudinea colegului său de breaslă. „Întotdeauna am avut o relație foarte bună cu Arafat, însă ce s-a întâmplat în pandemie a fost ireal. Într-adevăr, a fost dezinformare, dar a venit din partea lui. Eu vreau să-mi spună exact cu ce am dezinformat eu”, a afirmat aceasta în studioul EVZ-Play.

foto: facebook.com/drmonicapop

Medicul a subliniat că obiecțiile pe care le-a avut în spațiul public provin din faptul că are o boală gravă. „Eu m-am temut de vaccin de la început, pentru că eu am cancer, iar Societățile de Oncologie spun că bolnavii de cancer nu trebuie să facă vaccin. Arafat a spus că vaccinurile opresc pandemia, dar nu a fost așa, toată lumea era vaccinată, dar numărul de infectări creștea”.

Arafat nu mai are drept de liberă practică

Jurnalistul România TV Victor Ciutacu a făcut publică o informație puțin știută despre șeful DSU, și anume că acesta nu mai deține dreptul de liberă practică a medicini. „Arafat nu mai are drept de liberă practică. Dacă te uiți pe Colegiul Medicilor o să vezi că i-a fost suspendat dreptul de practică”, a precizat realizatorul de televiziune.

În continuarea discuției cu Monica Pop, moderatorul Robert Turcescu a analizat prestația lui Arafat la conferința de la Bruxelles, care arată clar, în opinia jurnalistului, că acesta se victimizează. „Se victimizează, s-a pus în centrul atenției, a început să arate despre cum a fost el târât în mocirla fake-news de niște inși, uitați-vă la cât de mult am suferit. Dar, pe de altă parte, nu a recunoscut că cei care strigau că Bill Gates are legătură cu pandemia s-ar putea să fi avut dreptate. S-a dovedit că Gates a coordonat activitatea de vaccinare prin fundația lui. Faptul că contractele de achiziție erau anonimizate s-a dovedit să fie adevărat”, a subliniat jurnalistul EVZ.

Orban și Cîțu au recunoscut că nu știau ce au semnat

Acesta a mai atras atenția că tot ce se considera că e dezinformare în timpul pandemiei, contractele de vaccinuri cumpărate pe șest de Ursula von der Leyen în numele țărilor membre, a fost confirmat.

Ruptură între Cîțu şi Orban.
florin citu, ludovic orban, vaccin, covid 19, pandemie, vaccinare, ruptura

„Când spuneau unii că Guvernul României nu știe pe ce a dat banii pentru că nu au văzut contractul de achiziționare a vaccinurilor, toată lumea spunea că sunt conspiraționiști. Dar s-a dovedit că aceste lucruri erau adevărate, nici Orban și nici Cîțu nu știau ce au semnat, au spus că a fost o decizie la nivel european prin intermediul Comisiei Europene”, a conchis Turcescu.

Sursa:evz