• Sun. Dec 3rd, 2023

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

Realegerea lui Xi Jinping, efect neașteptat: companiile chineze din străinătate se prăbușesc

Oct 25, 2022
0 0
Read Time:1 Minute, 31 Second

Acţiunile companiilor chineze listate în SUA au scăzut puternic luni, după ce Beijingul a întărit puterea preşedintelui Xi Jinping, reducând încrederea investitorilor faţă de companiile care nu sunt sub control de stat, transmite CNBC.

Titlurile Invesco Golden Dragon China, care urmăresc evoluţia indicelui Nasdaq Goldman Dragon China, a scăzut cu 20%, pentru a atinge un nou minim al ultimelor 52 de săptămâni, informează News.ro.

Indicele include 65 de companii, ale căror acţiuni ordinare sunt tranzacţionate public în SUA şi ale căror afaceri se desfăşoară majoritatea în Republica Populară Chineză.

Acţiunile gigantului tehnologic Alibaba au pierdut mai mult de 19%, în timp ce titlurile Tencent Music Entertainment au scăzut cu 17%. Un alt nume din sectorul tehnologiei, Pinduoduo, a scăzut luni cu 32,5%.

Mişcările vin după ce preşedintele Xi a deschis calea pentru un al treilea mandat, fără precedent în calitate de lider, şi a umplut cu loialişti comisia permanentă a Biroului Politic, cercul central al puterii din Partidul Comunist Chinez, aflat la guvernare.

Sub conducerea lui Xi, China a implementat o serie de politici care au înăsprit reglementarea sectorului tehnologic în domenii de la protecţia datelor până la reglementarea modului în care pot fi utilizaţi algoritmii.

Între timp, Xi a aplicat politica strictă ”zero-Covid”, care a făcut ca oraşele, inclusiv mega hub-ul financiar din Shanghai, să fie blocatete în acest an, chiar dacă cea mai mare parte a lumii şi-a deschis economiile.

”Acţiunile din a doua cea mai mare economie a lumii sunt din nou ”de neinvestit””, a declarat Mark Schilsky, de la biroul de tranzacţionare Bernstein, într-o notă de luni adresată clienţilor.

Indicele Hang Seng din Hong Kong a scăzut cu 6,36%, la cele mai scăzute niveluri din aprilie 2009. Indicele compozit Shanghai şi componenta Shenzhen din China continentală au pierdut ambele aproximativ 2%.
sursa:stiripesurse

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *