Ultima mișcare a trupelor rusești, în timpul retragerii din Herson: ucrainenii vor acționa orbește

Rușii dezinstalează sistemele de telecomunicații din Herson astfel încât Armata Ucraineană să nu fie anunțată în cazul unei retrageri complete. Invadatorii ruși vor să-i lase pe locuitorii din Herson fără comunicații, radio și televiziune, astfel încât să nu poată transmite informații forțelor armate ucrainene, anunță ukrinform.ru.

Acest lucru a fost raportat de Centrul pentru Rezistență Națională. “Rușii demontează echipamentele de telecomunicații din telecentru. Furnizorul rus de internet Miranda a dezmembrat hub-ul central al centrului de televiziune și radio. În viitor, rușii plănuiesc să lase orașul complet lipsit de comunicații, televiziune și radio”, se arată în raport.

Se remarcă faptul că, în acest fel, rușii încearcă să izoleze informațional Hersonul pentru a nu permite gherilei să transmită informații către AFU în timpul contraofensivei.

După cum a relatat Ukrinform, rușii evacuează administrațiile de ocupație din Herson și Berislav pe malul stâng al râului Nipru, temându-se de un atac al forțelor armate ucrainene.
sursa:stiripesurse

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *