Video – Pompieri și localnici se luptă cu un incendiu uriaș pe cel mai înalt munte din Africa

Pompierii din Tanzania încearcă să stingă un incendiu pe cel mai înalt vârf din Africa, Muntele Kilimanjaro, anunță oficialii locali, scfie Mediafax.

Incendiul a izbucnit vineri seară de-a lungul uneia dintre cele mai populare rute de alpinism de pe munte. Flăcări uriașe și coloane de fum puteau fi văzute pe versanți, au declarat martorii pentru BBC.

Nu se știe cum a izbucnit incendiul sau cât de multă vegetație a ars. De asemenea, nu au fost raportate victime. Șeful poliției regionale, citat de agenția de știri AFP, a declarat că nu poate spune cât de mare este incendiul.

Însă un avion trimis la locul incendiului nu s-a putut apropia din cauza fumului gros, a spus șeful regional din Kilimanjaro, Nurdin Babu.

Ulterior, peste 300 de persoane au fost trimise la fața locului pentru a ajuta la ținerea sub control a incendiului, potrivit Autorității parcurilor naționale din Tanzania (Tanapa). Pe lângă lucrătorii de urgență, inclusiv pompieri și polițiști, la acțiune participă pădurari și angajați ai companiilor de turism.

Incendiul apare la doi ani după ce un alt foc uriaș a distrus mii de hectare de pădure pe versanții muntelui Kilimanjaro.

Muntele Kilimanjaro, care are o înălțime de 5.895 de metri, este o destinație turistică populară și zeci de mii de persoane îl escaladează în fiecare an.

 

sursa:stiripesurse

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *