Temerile Republicii Moldova se adeveresc: Liderul Transnistriei anunță reducerea aprovizionării cu energie începând de luni

Restricțiile privind furnizarea de gaze au dus la o scădere a furnizării de energie electrică Republicii Moldova, a afirmat liderul nerecunoscutei republici separatiste transnistrene Vadim Krasnoselski, transmite Agenţia de presă Ria Novosti, potrivit Rador. Chișinăul a semnalat în ultimele zile că nu este exclusă o reducere a cantităților de energie pe care le livrează rușii.

”Începând de luni, vom reduce furnizarea de gaze către Centrala termoelectrică de la Cuciurgan. În schimbul celor 70% de exporturi de energie din pachet, vom furniza 27% din exporturile către Republica Moldova”, a spus Krasnoselski. Potrivit acestuia, în curând va veni luna noiembrie, iar dacă livrările de gaze vor fi la nivelul actual, atunci, ținând cont de necesitatea de a livra energie pentru încălzire și industrie, energia livrată către Republica Moldova se va reduce la 23%.
El a adăugat că autoritățile transnistrene nu urmăresc obiectivul de a reduce furnizarea de energie electrică către Republica Moldova. Este vorba că pur și simplu nu există gaze în Transnistria. Pe 21 octombrie, ministrul transnistrean al dezvoltării economice, Serghei Obolonik, a declarat că autoritățile din Transnistria, din cauza lipsei de gaze, au decis să întrerupă producția la două întreprinderi bugetare ale țării, este vorba despre Uzina Metalurgică și Combinatul de Ciment Râbnița.
sursa:stiripesurse

Leave a Reply

Your email address will not be published.