• Sun. Sep 24th, 2023

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

Primul convoi cu tehnică militară franceză ajunge duminică în România

Oct 23, 2022
0 0
Read Time:1 Minute, 5 Second

Primul convoi cu tehnică militară franceză, constând în transportoare blindate, va ajunge duminică seara în România și se va deplasa către baza de la Cincu, scrie Mediafax.

Potrivit MApN, convoiul se va alătura Grupului de luptă al NATO (Battle Group Forward Presence- BGFP) și va ajunge în jurul orei 21.00 la punctul de trecere a frontierei Nădlac din județul Arad. Un al doilea convoi constituit dintr-o companie de tancuri Leclerc urmează să intre în România în luna noiembrie.

Grupul de luptă al NATO (BGFP) din România s-a constituit în luna mai, prin transformarea elementelor multinaționale aliate din cadrul Forței de Răspuns a NATO, dislocate în țara noastră.

„La propunerea Franței de a prelua rolul de națiune-cadru, batalionul francez dislocat în România, considerat vârful de lance (Spearhead) al Forței cu Nivel de Reacție Foarte Ridicat al NATO (VJTF), formează BGFP pe teritoriul național, integrând, pe bază rotațională, efective ale Belgiei și Țărilor de Jos”, anunță MApN.

BGFP contribuie la creșterea cooperării militare a României cu Franța, și, implicit, la consolidarea securității spațiului euro-atlantic pe Flancul Estic. Cooperarea cu partenerii strategici și existența pe teritoriul național a unor structuri de luptă relevante contribuie la creșterea capacității de apărare și descurajare în contextul războiului din Ucraina și a crizei din regiunea Mării Negre, precizeză MApN.
sursa:stiripesurse

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *