• Sun. Sep 24th, 2023

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

O româncă a fost selectată de NASA să cerceteze OZN-uri

Oct 23, 2022
0 0
Read Time:1 Minute, 49 Second

16 oameni de știință, printre care și o româncă, au fost cooptați de NASA pentru a realiza unu studiu independent asupra fenomenelor aeriene neidentificate, celebrele OZN-uri, potrivit Adevărul.

Fenomenele Aeriene Neidentificate sunt evenimentele observate pe cer, care nu pot fi identificate ca aeronave sau ca fenomene naturale cunoscute. Agenția spațială americană a anunțat, printr-un comunicat de presă, că studiul va începe luni, 24 octombrie și rezultatele sale sunt așteptate la jumătatea anului viitor.

„NASA a adunat la un loc câțiva dintre cei mai mari oameni de știință, specialiști în date și inteligență artificială, experți în siguranța aerospațială, toți cu o sarcină precisă, de a ne spune cum să concentrăm întreaga putere a științei și a datelor asupra fenomenelor aeriene neidentificate”, a declarat Daniel Evans, responsabil NASA pentru realizarea studiului.

  • Anamaria Berea este cercetătoarea de origine română selectată de NASA să cerceteze Fenomenele Aeriene Neidentificate. Potrivit prezentării făcute de NASA, este profesor asociat de științe computaționale și date la Universitatea „George Mason” din Fairfax, Virginia, cercetător afiliat la Institutul SETI (Search for the Extreterestrial Intelligence) din California, și cercetător la Institutul de Știință „Blue Marble Space” din Seattle. Activitatea sa de cercetare se axează pe apariția comunicării în sisteme vii complexe și asupra aplicării datelor științifice în astrobiologie. În activitatea sa, Anamaria Berea utilizează o varietate de metode computaționale pentru a descoperi modele fundamentale în datele adunate.

„Explorarea necunoscutului în spațiu și în atmosferă este în esența noastră, aici, la NASA”, a declarat Thomas Zurbuchen, administrator al Directoratului pentru Misiuni de Știință la sediul NASA din Washington.

Noul proiect NASA vine în contextul în care „un număr tot mai mare” de obiecte neidentificate sunt observate și raportate pe cer, conform unui oficial al Pentagonului, care se ocupă de informații militare în cadrul US Navy.

Pentagonul a dat publicității trei înregistrări video ale Marinei Statelor Unite, care fuseseră clasificate inițial „top secret”, dar care au ajuns, printr-o scurgere de informații, pe internet.

Filmările surprind „fenomene aeriene inexplicabile”, catalogate de mulți ca fiind obiecte zburătoare neidentificate (OZN). În două dintre aceste înregistrări se aud reacțiile de uimire ale piloților față de viteza cu care se mișcă niște obiecte care nu au putut fi identificate.
sursa:stiripesurse

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *