Nicolas Sarkozy, despre conflictul din Ucraina: ‘Să-mi explice cineva ce înseamnă să mergi la război fără a intra în război’

Fostul președinte francez Nicolas Sarkozy a declarat într-un interviu pentru Le Journal du Dimanche că este necesar menținerea dialogului cu liderul rus Vladimir Putin pentru încheierea războiului din Ucraina.

„Mi-ar plăcea cineva să-mi explice într-o zi ce înseamnă să mergi la război fără a intra în război”, spune el. „Dacă există un concept care ar trebui să necesite claritate, acesta este cel de război și pace. Ori facem război, ori facem pace. Combinarea celor două nu are prea mult sens. În orice caz, nu când sunt folosite în același timp”, explică Nicolas Sarkozy.

El mai afirmă că actualul președinte francez Emmanuel Macron „are perfectă dreptate să dorească să mențină contactul cu Vladimir Putin”. „Cum poate fi oprit războiul fără a vorbi cu beligeranții?”, a adăugat el.

„Nu doar că vremrăzboi fără să-l facem, dar am dori și să-l oprim fără a ne adresa protagoniștilor. Va ajunge să devină foarte complicat!”, a insistat acesta.

În acest război, Nicolas Sarkozy regretă că „ Uniunea Europeană poate da impresia că este în remorca americanilor ”. Fostul șef al statului este foarte clar: „Franța să preia conducerea în această criză. Este timpul să fie luate inițiative serioase pentru a vorbi despre viitor și despre pace ”, consideră acesta.
sursa:stiripesurse

Leave a Reply

Your email address will not be published.