FIFA modifică regulile: schimbări în ceea ce privește transferurile de jucători

Reunit la Auckland/Tāmaki Makaurau, în Noua Zeelandă, înaintea tragerii la sorţi a grupelor Cupei Mondiale la fotbal feminin, Consiliul FIFA, din care face parte şi preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, a luat mai multe decizii care vor reforma transferurile de jucători, informează frf.ro.

A fost aprobat Regulamentul FIFA Clearing House, un pas major pentru transparenţă în transferuri la nivel global. Reglementările sunt parte din reforma sistemului de transferuri, unul din principalele obiective ale FIFA, şi vin ca urmare a unui amplu proces de consultare cu toate părţile interesate care a fost demarat încă din 2017, informează News.ro.

Reglementările, care vor intra în vigoare la 16 noiembrie 2022, reprezintă un set de norme conform cărora FIFA Clearing House va centraliza, procesa şi automatiza plăţile între cluburi, grilele de formare şi contribuţiile de solidaritate, promovând astfel transparenţa financiară şi integritatea în cadrul sistemului de transfer internaţional. Se estimează că, prin intermediul FIFA Clearing House, aproape 400 de milioane de dolari vor fi distribuite în fiecare an cluburilor formatoare de jucători, ceea ce ar însemna o creştere de cinci ori în comparaţie cu situaţia actuală.

„Aceste regulamente transmit un mesaj clar în legătură cu reforma transferurilor internaţionale: FIFA se angajează să protejeze integritatea jocului şi să asigure funcţionarea piramidei fotbalului în spiritul solidarităţii şi transparenţei”, a spus preşedintele FIFA, Gianni Infantino.

În ceea ce priveşte transferul internaţional al jucătorilor minori, Consiliul FIFA a convenit, de asemenea, să stabilească primul cadru de reglementare pentru participarea la trialuri, inclusiv reguli privind asistenţa medicală, vârsta minimă şi o modalitate eficientă de a solicita protecţie juridică. De asemenea, au fost modificate şi prevederile din Regulamentul privind statutul şi transferul jucătorilor care fac referire la înregistrarea jucătorilor în diverse situaţii umanitare speciale.
sursa:stiripesurse

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *