• Sun. Sep 24th, 2023

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

Volodimir Zelenski avertizează Europa: Conducerea rusă a dat ordinul de a transforma reţeaua energetică într-un câmp de luptă

Oct 21, 2022
0 0
Read Time:58 Second

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a afirmat joi că Rusia transformă reţeaua electrică a ţării sale în “câmp de luptă” în atacuri care determină populaţia să se refugieze spre Europa, relatează AFP, potrivit Agerpres.

“Conducerea rusă a dat ordinul de a transforma reţeaua energetică într-un câmp de luptă. Consecinţele sunt foarte periculoase, din nou, pentru noi toţi în Europa”, a declarat preşedintele Zelenski într-o intervenţie în faţa Consiliului Uniunii Europene, adăugând că “Rusia provoacă un nou val de migraţie a ucrainenilor spre ţările UE”.

Măsuri de economisire a energiei sunt luate în toată Ucraina, după atacuri cu rachete şi drone ruseşti care au distrus peste 30% din centralele electrice ale ţării într-o săptămână.

Zelenski a spus că atacurile ruseşti asupra instalaţiilor energetice ale Ucrainei “vizează să creeze cât mai multe probleme de electricitate şi încălzire pentru Ucraina în această toamnă şi iarnă şi să determine cât mai mulţi ucraineni să ajungă în ţările voastre”.

Ca răspuns la aceste atacuri, preşedintele Zelenski le-a cerut ţărilor europene să ofere armatei ucrainene o apărare aeriană mai sofisticată şi să impună mai multe sancţiuni economice Moscovei pentru a-i limita capacităţile de finanţare a războiului.

Sursa:sriripesurse

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *