• Sat. Dec 2nd, 2023

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

Viktor Orban anunță un joc total diferit al Ungariei față de restul Europei: asta era cea mai mare amenințare

Oct 21, 2022
0 0
Read Time:1 Minute, 23 Second

Premierul Ungariei a declarat vineri că s-a ajuns la un acord la summitul UE de la Bruxelles, ca orice plafonare a preţului gazului impusă de UE să nu se aplice acordurilor legate de rezerva de gaz pe termen lung, ca acordul de 15 ani pe care Ungaria îl are cu firma rusească Gazprom, informează Rador.

”Este ora două dimineața la Bruxelles. Prima zi a summitului UE tocmai s-a încheiat. Vom continua negocierile mâine, dar cea mai importantă chestiune, energia, a fost încheiată cu succes astăzi.

Propunerile Comisiei privind energia au reprezentat cea mai mare amenințare pentru Ungaria. Dacă le-am fi acceptat, am fi riscat să întrerupem aprovizionarea cu gaz a Ungariei în câteva zile.

Această amenințare a fost evitată cu succes astăzi. Nu am fost singuri și am reușit să negociem un acord echitabil.

Am convenit că, chiar dacă va exista un plafon de gaze în Europa, acesta nu va afecta contractele pe termen lung, fără de care aprovizionarea cu gaze a Ungariei ar fi imposibilă peste noapte. Cu alte cuvinte, am fost exceptați de la plafonul de gaze, astfel încât acesta să nu amenințe siguranța aprovizionării cu gaze a Ungariei.

De asemenea, am convenit că, chiar dacă va exista o achiziție comună de gaze în Europa, aceasta nu va fi obligatorie pentru Ungaria. Acest lucru înseamnă că toate opțiunile de achiziție rămân deschise pentru noi. Acest lucru este important, deoarece putem reduce prețul energiei în Ungaria doar dacă există mai multe surse disponibile și mai multă concurență pe piața ungară a energiei.

A fost o bătălie lungă, dar am reușit să apărăm interesele Ungariei. Vom continua mâine!”, scrie Viktor Orban.

 

 

sursa:stiripesurse
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *