Ce conține tratatul de anexare pentru regiunile Donețk și Lugansk: Federația Rusă le oferă garanții

Autoproclamatele republici populare Donețk (DNR) și Lugansk (LNR) își vor păstra statutul de republici în componenţa Rusiei. Punctele în acest sens sunt stipulate în tratatele privind integrarea acestor state în Federația Rusă, referiri corespunzătoare fiind cuprinse în deciziile publicate, duminică, pe site-ul Curții Constituționale a Rusiei, informează Rador.

“Conform articolului 2 din Tratatul analizat, din ziua intrării DNR în Federația Rusă, se formează un nou subiect ca parte a Federației Ruse – şi anume Republica Populară Donețk” – se afirmă în decizia Curții Constituționale a Federației Ruse privind recunoașterea constituționalității tratatului de integrare a DNR în Rusia.

Un punct similar este precizat şi în acordul dintre Rusia și LNR: “… se formează un nou subiect ca parte a Federației Ruse – şi anume Republica Populară Lugansk”.

Ambele tratate prevăd că limba de stat a Republicii Populare Donețk și a Republicii Populare Lugansk “este limba rusă, iar Federația Rusă garantează tuturor popoarelor care trăiesc pe teritoriul” DNR și LNR “dreptul de a-și păstra limba maternă, de a crea condiţii pentru studiul şi dezvoltarea sa”.
sursa:stiripesurse

Leave a Reply

Your email address will not be published.