• Sun. Sep 24th, 2023

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

Mobilizare parțială în Rusia: Patru deputați din partidul lui Putin au cerut să plece la război

Sep 23, 2022
0 0
Read Time:1 Minute, 48 Second

Andrei Turchak, secretarul consiliului general al partidului Rusia Unită, a declarat că a primit cereri din partea primilor patru deputați din Duma de Stat care solicită să fie trimiși într-o zonă „operațiunii militare speciale” în cadrul forțelor armate ruse. Cererile vor fi analizate de Ministerul rus al Apărării, transmite agenția rusă Ria Novosti.

„Am primit cereri de la primii patru deputați din Duma de Stat din partea Rusiei Unite cu solicitarea de a-i trimite să servească în Zona de Operațiuni Speciale din cadrul Forțelor Armate Ruse și vor fi luate în considerare de către Ministerul rus al Apărării”, a declarat Turchak, citat de serviciul de presă al partidului.

El a precizat că este vorba despre Dmitri Khubezov, președintele comisiei pentru protecția sănătății din Dumă, Dmitri Sablin, vicepreședintele comisiei pentru apărare, Vitali Milonov, vicepreședintele comisiei pentru familie, femei și copii, și Serghei Sokol, vicepreședintele comisiei pentru politică economică și secretar al filialei regionale Khakass a partidului Rusia Unită.

„Dmitri Khubezov, Dmitri Sablin și Vitaly Milonov au lucrat împreună cu noi în Donbas încă din primele zile ale Operațiunii Militare Speciale, salvând civili din mâinile regimului de la Kiev. Ei știu foarte bine cum este să fii rus într-un ținut rusesc ocupat de neonaziști. Cum este să lupți pentru dreptul de a fi rus”, a adăugat Turchak.

CONTEXT

La 21 septembrie, președintele rus Vladimir Putin a semnat un decret privind mobilizarea parțială în țară. Într-o alocuțiune adresată rușilor, el a menționat că linia de contact în zona de operațiune militară specială “depășește o mie de kilometri”, forțele aliate confruntându-se “nu doar cu formațiuni neonaziste, ci de fapt cu întreaga mașinărie militară a Occidentului colectiv”, care amenință însăși existența Rusiei.

Potrivit ministrului rus al Apărării, Serghei Șoigu, 300.000 de rezerviști vor fi chemați în timpul mobilizării și vor fi supuși unui antrenament înainte de a fi trimiși în zona “operațiunii militare speciale”. Studenții și recruții nu vor fi chemați, ci doar cetățenii care au efectuat serviciul militar și au o specializare profesională militară vor fi mobilizați. Șeful armatei a subliniat că mobilizarea se face în primul rând pentru a controla teritoriile eliberate în timpul operațiunii speciale.
sursa:stiripesurse

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *