Lider italian critică planul occidentului în Ucraina: ‘Strategia decisă la Washington şi Londra nu oferă nicio cale de ieşire’

0 0
Read Time:1 Minute, 1 Second

Fostul premier italian Giuseppe Conte, liderul Mişcării Cinci Stele (M5S), a reafirmat joi că se opune furnizării de armament suplimentar Ucrainei, criticând abordarea Statelor Unite şi Marii Britanii şi cerând negocieri de pace pentru încheierea războiului cu Rusia, potrivit Mediafax.

“În acest moment, Ucraina nu face nimic cu un tanc italian. Au arme sofisticate furnizate de Statele Unite şi de Marea Britanie. În privinţa sancţiunilor, eu am fost primul care a răspuns afirmativ, sigur că vor fi menţinute. Adevărata temă, şi am obosit să o menţionez, este că această strategie pe care o aplicăm nu oferă nicio cale de ieşire. Este o strategie decisă la Washington şi Londra, iar Guvernul italian o urmează puţin orbeşte”, a declarat Giuseppe Conte, liderul Mişcării Cinci Stele (M5S, populistă, antisistem), la o emisiune a postului tv RAI 1, conform agenţiei Adnkronos.

“Uniunea Europeană nu reuşeşte să exprime o direcţie politică, iar acest lucru îmi displace mult. Suntem în alianţa euro-atlantică şi vom rămâne, dar cu o contribuţie critică. Acesta este un război în Europa, iar Uniunea Europeană trebuie să indice direcţia. Iar unicul drum de ieşire sunt negocierile de pace”, a insistat Giuseppe Conte, care a fost premier al Italiei în perioada iunie 2018 – februarie 2021.

sursa:stiripesurse

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published.