Kremlinul recunoaște deschis planul: După referendumurile din Ucraina, orice încercare de recucerire va fi considerată un atac asupra Rusiei

0 0
Read Time:1 Minute, 35 Second

Încercările Ucrainei de a recuceri teritoriile din Donbas după ce acestea se vor fi alăturat Rusiei vor fi considerate atacuri asupra țării, în conformitate cu Constituția rusă, a declarat purtătorul de cuvânt al președinției, Dmitri Peskov, în cadrul unui briefing, transmite agenția Interfax.

“Absolut. Imediat Constituția Federației Ruse, unde totul este foarte clar prevăzut în această privință, va intra în vigoare în legătură cu aceste teritorii”, a răspuns el la întrebarea respectivă.

Potrivit acestuia, dispozițiile relevante ale Constituției ruse vor intra în vigoare din momentul în care republicile vor deveni parte a Rusiei.

În cazul în care referendumurile decid asupra aderării teritoriilor din Donbass la Rusia, procesul de aderare va avea loc destul de rapid și în deplină conformitate cu legislația rusă, a adăugat el.

“Va fi nevoie, cu siguranță, de o anumită decizie atât a parlamentului nostru, cât și a președintelui, de semnarea documentelor necesare – o serie întreagă de proceduri. Totul se va desfășura în strictă conformitate cu legislația în vigoare”, a declarat Peskov, întrebat care vor fi următorii pași în cazul în care susținătorii unificării cu Rusia vor câștiga referendumul.

Acesta a fost întrebat cât timp ar putea dura procesul de recunoaștere. “Nu pot spune exact acum. De fapt, sunt convins că va fi suficient de rapid”, a declarat Peskov.

În perioada 23-27 septembrie, în republicile populare Donețk și Luhansk, precum și în regiunile Herson și Zaporojie din Ucraina, se votează în cadrul unui referendum privind autodeterminarea și apartenența la Rusia. Peskov a declarat că Kremlinul presupune că securitatea votului este asigurată.

Anterior, s-a raportat că cetățenii care au părăsit aceste teritorii vor putea vota și în Rusia, iar Comisia Electorală Centrală rusă a promis că va asigura acest lucru.

Președintele Vladimir Putin a promis că va contribui la asigurarea securității acestui referendum și că va accepta rezultatul votului. Țările occidentale au transmis deja că nu vor considera valide aceste referendumuri ilegale.

Sursa:stiripesurse

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published.