Forțele aliate culeg informații deasupra Dobrogei pentru contraofensiva Kievului FOTO

0 0
Read Time:1 Minute, 34 Second

Avioanele de supraveghere ale NATO continuă să împânzească cerul României mai ales în zona Dobrogei, dar și deasupra Mării Negre pentru a strânge și mai apoi transmite militarilor ucraineni informații vitale pentru continuarea contraofensivei împotriva fostei Armate Roșii.

image
Boeing RC-135W Rivet Joint FOTO Shutterstock

Joi, numai până în prânz, trei astfel de aeronave erau deasupra României. Este vorba de un Boeing RC-135W Rivet Joint al US Air Force (indicativ radio HOMER11), un Lockheed EP-3E Aries II al US Navy (indicativ radio LM36) și de un Bombardier Challenger 650 (indicativ radio CL60).

Avionul cu indicativul HOMER11 este unul de recunoaștere și a survolat în buclă Dobrogea, dar și o parte a Moldovei. Pe de altă parte, în misiunea de joi, avionul de recunoaștere electronică Lockheed EP-3E Aries II s-a ocupat exclusiv de zona Deltei Dunării în timp ce aeronava cu indicativul CL60 a zburat în buclă din Dobrogea păna în apropierea municipilui Satu Mare, via Suceava,

AVIOANE 22sept jpg
Avioanele de supraveghere au stat cu senzorii pe mișcările de trupe rusești

Performanta dronă Global Hawk

De obicei, aliaţii mai operează deasupra României sau în zona Mării Negre şi drone de tip Northrop Grumman RQ-4A Global Hawk, decolate de la o bază din Italia. Trebuie spus că o misiune a dronei Northrop Grumman RQ-4A Global Hawk în zona Mării Negre şi deasupra României durează în medie 16 ore, iar US Air Force cheltuieşte pe aceasta 145.424 de dolari. Drona este însă foarte performantă când vine vorba de strângerea informațiilor. Ea culege date și identifică ținte pe o rază de 340 de mile, iar după un update la standardul „Maritime Mode” acuratețea datelor este maximă. Practic, Global Hawk urmărește ținte la sol, în zona costieră sau pe mare deschisă cu mare precizie. Țintele pot fi catalogate și, în funcție de valoarea acestora, se poate decide a cât de urgent ar trebui atacate.

Sursa:adevarul

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published.