• Wed. Sep 27th, 2023

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

Profesor universitar, după mobilizarea parțială a rușilor: ‘Putin încearcă să transmită semnale pentru Kiev și Occident’

Sep 22, 2022
0 0
Read Time:1 Minute, 46 Second

„Rusia și Putin vor să încheie cât mai repede acest război. Sprijinul pe plan internațional, chiar și din partea puterilor orientale – China, India – este tot mai slab. Luptele vor continua până la înfrângerea Rusiei. Acesta trebuie să fie mesajul clar, unit, solidar, al Ucrainei și al statelor democratice occidentale”, a declarat Valentin Naumescu, profesor de relații internaționale la Facultatea de Studii Europene a Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca.

Potrivit lui Valentin Naumescu, esența mesajului de ieri al lui Putin este că nu va încheia acest război până nu va obține ceva și anume teritoriile pe care le-a ocupat, potriivt tvrmoldova.md.

„El încearcă să transmită semnale pentru Kiev și Occident că trebuie să accepte că Rusia nu va mai pleca niciodată din acest teritoriu. Ucraina trebuie să răspundă militar foarte viguros, să arate că nu pot exista acele decizii din referendumuri. Luptele vor continua până la înfrângerea Rusiei. Acesta trebuie să fie mesajul clar, unit, solidar, al Ucrainei și al statelor democratice occidentale”, a spus Valentin Naumescu.

Anatol Petrencu, dr. hab. în științe istorice, a spus în cadrul emisiunii că, niciodată în istorie, Rusia nu a fost pedepsită pentru crimele pe care le-a comis.

„Ne aducem aminte de situația noastră din 1992. Armata a 14-a a Rusiei s-a implicat în războiul de la Nistru și există un regim separatist și în zilele noastre. Rușii au intervenit în niște probleme interne și în Georgia și a creat niște pseudorepublici. A intervenit și în Kazahstan, dar acolo a intervenit China. Apoi a fost Crimeea, care a fost furată de ruși. S-a creat o imagine a Rusiei atotînvingătoare, dar iată că ucrainenii au rezistat, iar rușii s-au retras la început la nord, apoi Karkov a fost eliberat”, a spus Anatol Petrencu.

Igor Munteanu, fost ambasador al Republicii Moldova în SUA, a spus în cadrul emisiunii că Rusia și-a pus întregul prestigiu în acest război.

„Pe președintele Putin îl așteaptă niște surprize în viitor. Societatea rusă, chiar dacă este apăsată de regim, va protesta și va avea reacții de nemulțumire la acest gen de guvernare”, a spus Igor Munteanu.

 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *