Rusia este în doliu. Un accident teribil a avut loc în urmă cu doar câteva ore. Un om extrem de apreciat și cunoscut de la Moscova a încetat din viață. Este vorba despre fostul rector al Universităţii Institutul Aviaţiei din Moscova, Anatoli Gheraşenko.

Potrivit Business Insider, bărbatul s-a stins din viață miercuri la vârsta de 72 de ani. Totul s-a întâmplat într-un singur moment. Mai exact, conform anunțului făcut de Institutul Aviaţiei din Moscova, Anatoli Gheraşenko a căzut mai multe etaje pe scări.

Menționăm faptul că decesul acestuia nu este unul singular. Mai multe personalități ruse și-au găsit sfârșitul prematur în diferite accidente în ultimele luni de zile, însă investigațiile nu au ajuns la niciun rezultat.

Un nou deces accidental șochează Moscova

„Anatol Gherasimov a murit în urma unui accident”, a transmis Universitatea de la Moscova. De asemenea, o sursă citată de ziarul Izvestia, a confirmat faptul că Anatol Gherasimov ar fi murit în incinta universităţii. Fostul lector ar fi ”căzut de la mare înălţime mai multe etaje, pe scări”, spune sursa citată.

Menționăm faptul că Anatol Gherasimov a fost rector al institutului de cercetare doar până în 2015. În momentul în care și-a pierdut viața acesta ocupa funcția de consilier al actualii rector.

În întreaga sa activitate, acesta a primit mai multe distincţii de stat, printre care cu Oridinul Meritului pentru Patrie, clasa întâi, potrivit institutului.

Având în vedere modul tragic în care s-a produs decesul acestuia, institutul anunță că va fi deschisă o anchetă, în care vor fi implicați și reprezentanţi ai universităţii, Ministerului rus al Educaţiei şi Ştiinţei şi Inspectoratului Muncii din Moscova.

Morți suspecte pe bandă rulantă în ultimele șase luni de zile în Rusia

Menționăm faptul că mai multe decese suspecte au avut loc în ultima perioadă în Rusia. Cel mai recent a fost raportat la 13 septembrie. Atunci, cadavrul lui Ivan Peciorin a apărut la peste 160 de kilometri de locul unde a căzut de la bordul unei ambarcaţiuni rapide, la Vladivostok, cu trei zile în urmă.

O altă moarte suspectă a fost cea a oligarhului din domeniul energiei, Ravil Maganov. Acesta a decedat la vârsta de 67 de ani după ce a ”căzut pe fereastra” unui spital, la data 1 septembrie, potrivit unei surse citate de agenţia de presă Interfax.

Aleksandr Subotin, un director de la Lukoil a fost găsit mort de asemenea, în urma unei crize cardiace, la un şaman, în luna mai. Înainte de decesul acestuia, alți cinci directori, dar și mari patroni din industria  energiei au murit în condiții suspecte.

Sursa:capital