Cine va fi noua ambasadoare SUA în Rusia. Propunerea a fost acceptată de Moscova

0 0
Read Time:1 Minute, 14 Second

Rusia a acceptat numirea diplomatei americane Lynne Tracy, nominalizată recent de preşedintele Statelor Unite, Joe Biden, ca ambasadoare la Moscova, informează dpa, potrivit Agerpres.

Tracy a primit aprobarea ministerului rus de externe, numită în termeni diplomatici agrement, a declarat joi Serghei Ryabkov, adjunct al ministrului, citat de agenţia TASS. Pentru ca numirea să devină oficială şi să fie urmată de prezentarea la post, mai este necesară aprobarea Senatului Statelor Unite, conform procedurii valabile pentru toţi ambasadorii americani.

Lynne Tracy este în prezent ambasadoarea SUA în Armenia, iar anterior a fost consilier principal pe problematica rusească în cadrul Biroului pentru afaceri europene şi eurasiatice al Departamentului de Stat.

Ea este vorbitoare de limba rusă.

Tracy a activat între 2014 şi 2017 ca adjunct al şefului de misiune SUA la ambasada din Moscova. Lynne Tracy a avut, de asemenea, mai multe posturi în Asia Centrală.

În 2008, în timp ce se afla la post în Peshawar, Pakistan, maşina sa a fost atacată şi ciuruită de gloanţe.

Lynne Tracy îi urmează lui John Sullivan, numit de fostul preşedinte Donald Trump şi care şi-a părăsit postul din motive familiale pe 4 septembrie, conform Reuters.

Numirea sa survine într-un context de tensiuni extreme între Moscova şi Washington, generate de invazia rusă în Ucraina. Cu toate acestea, cele două ţări nu au întrerupt complet relaţiile diplomatice.

Ambasadoarea va moşteni, de asemenea, negocieri complicate cu privire la soarta a doi americani arestaţi în Rusia, baschetbalista Brittney Griner şi fostul soldat Paul Whelan.
sursa:stiripesurse

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published.