August 11, 2022

CanCANDB.RO

Stiri pe Bune!

Îngrijorare în Occident din cauza colaborării Putin-Erdogan: Turcia ar putea fi ținta unor ‘sancțiuni secundare’

0 0
2 min read
0 0
Read Time:1 Minute, 48 Second

Țările occidentale sunt din ce în ce mai îngrijorate de intensificarea cooperării dintre Rusia și Turcia, notează sâmbătă ziarul Financial Times, citând surse occidentale neidentificate, în urma discuțiilor dintre președintele rus Vladimir Putin și președintele turc Recep Tayyip Erdogan, care au avut loc la Soci la 5 august, scrie stiripesurse.ro

Șase surse au declarat pentru publicație că sunt îngrijorate de declarațiile celor doi lideri privind intenția lor de a aprofunda cooperarea în domeniul comerțului și al economiei. Un alt oficial UE a declarat că Bruxelles-ul monitorizează “din ce în ce mai atent” relațiile turco-ruse, în timp ce un alt oficial a calificat poziția Ankarei drept “oportunistă”. “Încercăm să facem Turcia să ne asculte îngrijorările”, cuvintele sale sunt citate în articol.

Financial Times amintește că Washingtonul a avertizat în repetate rânduri asupra riscului unor sancțiuni secundare împotriva acelor țări care vor ajuta Rusia să ocolească măsurile restrictive impuse împotriva sa de către țările occidentale.

Astfel, o sursă occidentală de rang înalt a sugerat, într-o conversație cu Financial Times, că Bruxellesul ar putea “să ceară firmelor occidentale fie să renunțe la relațiile cu Turcia, fie să reducă relațiile cu Turcia, având în vedere riscul care ar putea apărea în urma extinderii relațiilor Turciei cu Rusia”.

Totuși, această ipoteză a fost respinsă de mai mulți alți interlocutori occidentali ai publicației, care au pus la îndoială posibilitatea de a pune în aplicare o astfel de măsură din punct de vedere practic și juridic și, de asemenea, s-au îndoit că aceasta ar fi o idee bună. Astfel, o sursă a recunoscut existența unor “interese financiare semnificative” care ar putea fi dificil de depășit. Cu toate acestea, el nu a exclus anumite acțiuni “dacă Turcia se apropie prea mult de Rusia”.

Sursa ziarului a mai spus că acțiunile împotriva Ankarei ar putea fi întreprinse de fiecare membru al UE în parte, care “ar putea cere restricții asupra finanțării comerțului sau ar putea cere marilor companii financiare să reducă finanțarea companiilor turcești”. În același timp, trei interlocutori ai Financial Times au declarat că la Bruxelles nu există în acest moment discuții despre restricții asupra Ankarei, scrie stiripesurse.ro

 

Sursa foto: stiripesurse.ro

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Cancandb.ro Toate materialele prezente pe acest website (texte, imagini statice și filme) reprezintă opiniile autorilor lor și nu ar trebui luate în considerare de către nimeni. Acest website nu difuzează informații veridice, ci publică interpretări arbitrare ale evenimentelor, informații fictive, unele posibile iar altele de-a dreptul improbabile. De fapt, orice asemănare cu persoane reale este un adevărat compliment pentru noi. Oricine se simte lezat de conținutul editorial al acestui website este îndemnat să se împace cu situația, asta dacă nu știe de glumă..