August 18, 2022

CanCANDB.RO

Stiri pe Bune!

Ucrainenii au ‘liber’ în Uniunea Europeană: Sunteți întotdeauna bineveniți înapoi

0 0
2 min read
0 0
Read Time:1 Minute, 26 Second

Comisarul european pentru afaceri interne, Ylva Johansson, a transmis că ucrainenii care se întorc în ţara lor pot reveni în Uniunea Europeană în orice moment cât timp războiul cu Rusia este în desfăşurare, scrie agerpres.ro

 

 

 

”Sunteţi întotdeauna bineveniţi înapoi în UE”. ”Vom fi mereu cu inimile deschise pentru a-i primi pe ucrainenii care au nevoie”, a declarat Ylva Johansson, citată de DPA miercuri.

La scurt timp după ce Rusia a invadat Ucraina la sfârşitul lunii februarie, cele 27 de state membre ale UE au convenit să ofere protecţie ucrainenilor care fug de război, rapid şi cu mai puţină birocraţie.

Blocul comunitar s-a confruntat cu sosirea a milioane de ucraineni, dar Johansson a spus că în timpul călătoriei sale a văzut o coadă lungă de ucraineni cu copii şi bagaje la gara de la graniţa dintre Polonia şi Ucraina care doreau să se întoarcă acasă.

”Cred că este o îmbunătăţire foarte mare faptul că atât de mulţi ucraineni decid acum să se întoarcă acasă şi să reconstruiască Ucraina”, a spus ea.

Ucrainenii care revin definitiv în Ucraina ar trebui să renunţe la statutul lor de protecţie temporară, a spus Johansson. Dar, cât timp războiul continuă, nimeni nu poate şti ce înseamnă definitiv, aşa că ucrainenii se pot întoarce în orice moment în UE şi se pot înregistra din nou pentru protecţie temporară, a spus ea.

Ucrainenii pot obţine un statut de protecţie temporară care le permite să circule şi să muncească liber în UE şi au dreptul la asistenţă medicală, locuinţă şi educaţie pentru copii. Peste 3,7 milioane de ucraineni au solicitat deja acest statut sau unul similar, potrivit Agenţiei ONU pentru refugiaţi UNHCR, scrie agerpres.ro

 

sursa foto – digi24.ro

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Cancandb.ro Toate materialele prezente pe acest website (texte, imagini statice și filme) reprezintă opiniile autorilor lor și nu ar trebui luate în considerare de către nimeni. Acest website nu difuzează informații veridice, ci publică interpretări arbitrare ale evenimentelor, informații fictive, unele posibile iar altele de-a dreptul improbabile. De fapt, orice asemănare cu persoane reale este un adevărat compliment pentru noi. Oricine se simte lezat de conținutul editorial al acestui website este îndemnat să se împace cu situația, asta dacă nu știe de glumă..