August 11, 2022

CanCANDB.RO

Stiri pe Bune!

Sindicaliștii Cartel Alfa cer Guvernului să abordeze unitar măsurile de compensare a efectelor inflației, pentru toate categoriile de venituri

0 0
3 min read
0 0
Read Time:2 Minute, 10 Second

Confederaţia Naţională “Cartel Alfa” a transmis prin intermediul unui comunicat de presă că Guvernul României ar trebui să aplice măsura creşterii pragului de neimpozitare a pensiilor și în cazul salariilor, scrie news.ro

 

 

 

“La nivelul guvernului, se discută neimpozitarea pensiilor până la pragul de 3.000 de lei (de la 2.000 lei, acum). Preocuparea pentru a compensa erodarea veniturilor din pensii este salutară. Este extrem de îngrijorător însă că nu vedem preocupare şi în cazul veniturilor din salarii. Majoritatea angajaţilor au venituri extrem de mici şi văd în fiecare zi cum acestea li se micşorează sub asaltul preţurilor”, arată reprezentanţii Cartel Alfa, într-un comunicat de presă transmis miercuri.

Ei susţin că măsurile de combatere a efectelor inflaţiei trebuie aplicate şi salariaţilor sau altor categorii de lucrători.

“În politica de ocupare, Ministrul Muncii pare absent şi nu şi-a exprimat punctul de vedere. Spre exemplu, măsura supra-taxării contractelor de muncă part timp a fost adoptată din pure raţiuni fiscale, de către Ministerul Finanţelor, fără o intervenţie a Ministerului Muncii care să protejeze salariaţii. Sunt, într-adevăr, nenumărate abuzuri privind utilizarea contractelor parţiale pentru o muncă care se desfăşoară în realitate 8 sau chiar 10 ore zilnic. Le-am reclamat adesea. Însă există instrumente specifice de control, pe care statul de fapt nu le utilizează”, afirmă sindicaliştii.

Aceştia se întreabă dacă la Ministerul Muncii lipsesc datele privind salariile mici, valoarea coşului minim, dublă faţă de salariul minim, rata sărăciei în muncă, arătând că Ministrul Finanţelor a afirmat că discută acum ridicarea acestui prag de neimpozitare a pensiilor cu Ministerul Muncii, “care are toate datele cu privire la sistemul public de pensii şi date privind rata de deprivare materială severă, riscul de sărăcie, coşul de consum, care trebuie luate în calcul astfel încât cetăţenii vulnerabili să fie ajutaţi”.

“Este o perspectivă greşită şi extrem de dăunătoare. Guvernul nu este un agent de caritate care “ajută” cetăţenii la greu. Rolul său e să ia măsurile necesare pentru a asigura un nivel de trai decent. Fără discriminare. Asta poate să însemne de pildă să taxexe suplimentar veniturile unor companii care fac profituri imense din această criză”, susţine Bogdan Hossu, preşedintele confederaţiei Cartel Alfa.

În acest context, confederaţia cere Guvernului să abordeze unitar măsurile de compensare a efectelor inflaţiei, pentru toate categoriile de venituri.

“Cerem adoptarea unor măsuri sociale în sprijinul lucrătorilor, printre care actualizarea urgentă a salariului minim astfel încât să acopere creşterea de preţuri. Atragem atenţia că măsurile sociale propuse de guvern ignoră complet lucrătorii, tocmai cei care contribuie cel mai mult la buget!”, afirmă sindicaliştii, conform news.ro

 

sursa foto – digi24.ro

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Cancandb.ro Toate materialele prezente pe acest website (texte, imagini statice și filme) reprezintă opiniile autorilor lor și nu ar trebui luate în considerare de către nimeni. Acest website nu difuzează informații veridice, ci publică interpretări arbitrare ale evenimentelor, informații fictive, unele posibile iar altele de-a dreptul improbabile. De fapt, orice asemănare cu persoane reale este un adevărat compliment pentru noi. Oricine se simte lezat de conținutul editorial al acestui website este îndemnat să se împace cu situația, asta dacă nu știe de glumă..