August 18, 2022

CanCANDB.RO

Stiri pe Bune!

Mutare strategică făcută de Guvern în sectorul energetic: Guvernul aprobă o lege de maximă importanță

0 0
2 min read
0 0
Read Time:1 Minute, 32 Second

Proiectul de lege cu privire la transpunerea directivei 2018/1581 a Comisiei Europene, o directivă în care va modifica legea 85 pe 2018 a rezervelor obligatorii de ţiţei ale României, a fost aprobat miercuri în şedinţa de Guvern, a declarat ministrul Energiei, Virgil Popescu, scrie stiripesurse.ro

“Astăzi (miercuri,n.r.), în şedinţa de Guvern, am aprobat proiectul de lege cu privire la transpunerea directivei 2018 per 1581 a Comisiei Europene, o directivă care va modifica legea 85 pe 2018 a rezervelor obligatorii de ţiţei ale României. Practic transpunem directiva europeană. Am solicitat procedură de urgenţă Parlamentului pentru a putea fi aprobate cât mai repede, România fiind într-o procedură iniţială de punere în întârziere. Practic, directiva modifică metoda de calcul a stocurilor, a obligaţiilor de stocare, fiecare stat membru având o obligaţie de stocare a rezervelor energetice, a rezervelor de ţiţei”, a afirmat ministrul, la finalul şedinţei de Guvern, relatează Agerpres.

El a subliniat că se stabileşte o uniformitate la nivelul Uniuni Europene, în sensul că stocurile minime se constituie cel mai târziu la data de 1 iulie a fiecărui an calendaristic şi se menţin în mod continuu pe o perioadă de 12 luni calendaristice pană la data de 30 iunie a anului următor.

Ministrul Energiei a precizat că este “o operativitate în stabilirea şi verificarea lunară a numărului de zile de îndeplinire a obligaţiei de stocare şi dispunerea de măsuri operative pentru completarea nivelului minim de stocuri, dacă este cazul, precum şi majorarea la 1.000 de tone a pragului de la care se introduce obligaţia constituirii şi menţinerii stocului”.

“Este o lege obligatorie care intră în preocuparea continuă a Guvernului cu privire la asigurarea stocurilor de ţiţei şi produse petroliere a României şi a obligaţiei sale ca stat membru în Uniunea Europeană”, a mai spus Virgil Popescu, conform stiripesurse.ro

 

Sursa foto: stiripesurse.ro

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Cancandb.ro Toate materialele prezente pe acest website (texte, imagini statice și filme) reprezintă opiniile autorilor lor și nu ar trebui luate în considerare de către nimeni. Acest website nu difuzează informații veridice, ci publică interpretări arbitrare ale evenimentelor, informații fictive, unele posibile iar altele de-a dreptul improbabile. De fapt, orice asemănare cu persoane reale este un adevărat compliment pentru noi. Oricine se simte lezat de conținutul editorial al acestui website este îndemnat să se împace cu situația, asta dacă nu știe de glumă..