August 11, 2022

CanCANDB.RO

Stiri pe Bune!

Rusia ia partea Chinei în legătură cu vizita lui Pelosi în Taiwan și susține că SUA sunt „un stat provocator”

0 0
2 min read
0 0
Read Time:1 Minute, 30 Second

Mai mulți oficiali ruși și-au arătat marți sprijinul pentru China, pe tema vizitei președintelui Camerei Reprezentanților SUA, Nancy Pelosi în Taiwan. Aceștia au transmis că SUA a devenit un stat provocator prin deciziile pe care le-a luat.

 

 

 

„Nu putem spune cu certitudine în acest moment dacă va ajunge sau nu acolo, dar tot ce înseamnă acest turneu și posibila vizită în Taiwan sunt o pură provocare”, a spus purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

Maria Zaharova, purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe al Rusiei, a spus de asemenea că vizita lui Pelosi în Taiwan este o încercare provocatoare a Washingtonului de a face presiuni asupra Chinei, țară cu care Rusia a strâns legăturile în ultimii ani.

„SUA este un stat provocator. Rusia confirmă principiul „o singură Chină” și se opune independenței insulei sub orice formă”, a mai spus Zaharova.

China consideră că vizitele oficialilor americani în Taiwan sunt un semnal încurajator pentru tabăra pro-independență de pe insulă. Washingtonul nu are legături diplomatice oficiale cu Taiwanul, dar este obligat prin lege să ofere insulei mijloacele de a se apăra.

China a avertizat în repetate rânduri împotriva unei vizite a lui Pelosi în Taiwan, teritoriu autonom despre care spune că este al său, deși nu-l controlează. Statele Unite au declarat luni că nu vor fi intimidate de „zăngănitul de sabie” al Beijingului.

Ministrul chinez de externe Wang Yi a declarat marți că acei politicieni americani care „se joacă cu focul” în problema Taiwanului „nu vor sfârși bine”, potrivit unui comunicat al ministerului.

„Statele Unite vor fi cu siguranță responsabile (pentru consecințe) și vor trebui să plătească prețul pentru atacul lor asupra suveranității și securității Chinei”, a declarat și purtătoarea de cuvânt a diplomatiei chineze, Hua Chunying, scrie digi24.ro

 

sursa foto – digi24.ro

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Cancandb.ro Toate materialele prezente pe acest website (texte, imagini statice și filme) reprezintă opiniile autorilor lor și nu ar trebui luate în considerare de către nimeni. Acest website nu difuzează informații veridice, ci publică interpretări arbitrare ale evenimentelor, informații fictive, unele posibile iar altele de-a dreptul improbabile. De fapt, orice asemănare cu persoane reale este un adevărat compliment pentru noi. Oricine se simte lezat de conținutul editorial al acestui website este îndemnat să se împace cu situația, asta dacă nu știe de glumă..