August 18, 2022

CanCANDB.RO

Stiri pe Bune!

Ministrul Agriculturii afirmă că există suficient grâu pentru necesarul din industrie şi pentru export

0 0
2 min read
0 0
Read Time:1 Minute, 42 Second

Ministrul Petre Daea, a avut marți, la sediul Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR), o întâlnire de lucru cu reprezentanții procesatorilor din industria de morărit-panificație, cu cei ai comercianților și distribuitorilor de pe piața cerealelor, precum și cu membrii conducerii asociațiilor de fermieri. Acesta i-a asigurat că în acest moment există pe piață o cantitate de grâu suficientă pentru a acoperi necesarul pentru industria de panificație, transmite MADR pe facebook

 

 

 

În deschiderea discuțiilor, ministrul Petre DAEA a solicitat celor prezenți o scurtă analiză a situației din perspectiva fiecărui sector. Reprezentanții sectorului de morărit și panificație au solicitat conducerii MADR susținere pentru îmbunătățirea condițiilor de finanțare existente. La rândul său, ministrul Agriculturii și-a manifestat deschiderea și sprijinul său, menționând că la nivelul MADR există o strânsă colaborare cu echipele de lucru de la Ministerul Investitiilor si Proiectelor Europene, conduse de ministrul Marcel Ioan Boloș.

Ministrul Petre DAEA a dat asigurări că în acest moment există pe piață o cantitate de grâu suficientă pentru a acoperi necesarul pentru industria de panificație, precum și pentru acoperirea cantităților contractate la export. De asemenea, a transmis participanților necesitatea de a prezenta date veridice, care să ofere stabilitate în piață și a subliniat că toate deciziile MADR sunt luate în urma consultării cu toți actorii implicați: producători, comercianți și procesatori.

Totodată, ministrul a prezentat măsurile întreprinse pentru sprijinirea fermierilor din sectoarele vegetal și zootehnic, în contextul situației agrometeorologice dificile cu care se confruntă agricultorii din România.

“În cadrul întâlnirii, Petre DAEA a subliniat importanța dialogului constructiv pentru ca împreună cu toți cei implicați să fie identificate soluțiile cele mai bune, astfel încât industria de morărit-panificație să rămână viabilă.

În acest sens, participanții la întâlnirea de azi au agreat ideea continuării acestor întâlniri, cu o frecvență săptămânală, mai ales în contextul actual, pentru a avea o monitorizare permanentă a situației, în vederea eficientizării măsurilor necesare eliminării riscurilor ce pot apărea în lanțul de aprovizionare a populației cu produse agroalimentare”, se arată în comunicatul MADR

 

 

sursa foto – digi24.ro

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Cancandb.ro Toate materialele prezente pe acest website (texte, imagini statice și filme) reprezintă opiniile autorilor lor și nu ar trebui luate în considerare de către nimeni. Acest website nu difuzează informații veridice, ci publică interpretări arbitrare ale evenimentelor, informații fictive, unele posibile iar altele de-a dreptul improbabile. De fapt, orice asemănare cu persoane reale este un adevărat compliment pentru noi. Oricine se simte lezat de conținutul editorial al acestui website este îndemnat să se împace cu situația, asta dacă nu știe de glumă..