August 17, 2022

CanCANDB.RO

Stiri pe Bune!

21 de avioane chineze s-au apropiat de Taiwan. Site-urile președinției și ministerului de interne au fost atacate cibernetic

0 0
2 min read
0 0
Read Time:1 Minute, 5 Second

Zeci de avioane militare chineze au pătruns, marţi seară, în zona de identificare aeriană din jurul Taiwanului, imediat după începerea vizitei lui Nancy Pelosi, preşedintele Camerei Reprezentanţilor din SUA, anunţă autorităţile taiwaneze, potrivit stiripesurse.ro

“Cel puţin 21 de avioane ale armatei chineze au pătruns marţi seară în Zona de identificare aeriană, în partea de sud-vest a Taiwanului”, anunţă Ministerul Apărării de la Taipei, citat de Agenţia France-Presse şi de postul BFMTV. Zona de identificare aeriană este mai largă decât spaţiul aerian al Taiwanului. Niciun avion nu a pătruns în spaţiul aerian taiwanez.
În acelaşi timp, site-urile mai multor instituţii guvernamentale taiwaneze sunt nefuncţionale din cauza unor atacuri cibernetice. Este vorba de site-ul preşedintelui Taiwanului, Tsai Ing-Wen, de cel al Ministerului Apărării şi de cel al Ministerului de Externe, conform Axios.com.

Administraţia de la Taipei a salutat vizita lui Nancy Pelosi, considerând că marchează relaţia constantă a Statelor Unite cu Taiwanul.

Însă Ministerul de Externe de la Beijing a condamnat “ferm” vizita lui Nancy Pelosi la Taipei. “Vizita sa în Taiwan, indiferent de formă şi de motiv, reprezintă o provocare politică majoră. China nu va accepta acest lucru. Este vorba de o încălcare gravă a integrităţii teritoriale şi a suveranităţii Chinei”, a subliniat Ministerul chinez de Externe.

 

sursa foto – stiripesurse.ro

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Cancandb.ro Toate materialele prezente pe acest website (texte, imagini statice și filme) reprezintă opiniile autorilor lor și nu ar trebui luate în considerare de către nimeni. Acest website nu difuzează informații veridice, ci publică interpretări arbitrare ale evenimentelor, informații fictive, unele posibile iar altele de-a dreptul improbabile. De fapt, orice asemănare cu persoane reale este un adevărat compliment pentru noi. Oricine se simte lezat de conținutul editorial al acestui website este îndemnat să se împace cu situația, asta dacă nu știe de glumă..