August 18, 2022

CanCANDB.RO

Stiri pe Bune!

Cel mai mare incendiu al anului din California continuă să se răspândească

0 0
2 min read
0 0
Read Time:1 Minute, 42 Second

Cel mai mare incendiu înregistrat în acest an în California a continuat să avanseze duminică prin regiunile aride ale statului vestic american, alimentat de vântul puternic, distrugând case şi forţând mii de persoane să îşi părăsească locuinţele, conform autorităţilor, informează luni digi24.ro

Incendiul, denumit „McKinney Fire”, a distrus peste 20.638 de hectare din Pădurea Naţională Klamath, în apropiere de oraşul Yreka din nordul Californiei, a anunţat agenţia de luptă contra incendiilor CalFire.

Acesta este cel mai mare incendiu izbucnit de la începutul anului în California, stat deja afectat în această vară de alte câteva evenimente similare.

Guvernatorul statului, Gavin Newsom, a declarat sâmbătă stare de urgenţă. Potrivit oficialului, incendiul a „distrus case” şi „a ameninţat infrastructuri esenţiale” de la izbucnirea sa, vineri.

Incendiul „s-a intensificat şi s-a extins din cauza combustibililor uscaţi, a condiţiilor extrem de secetoase, a temperaturilor ridicate, a vânturilor şi a furtunilor”, a indicat Newsom într-un comunicat, scrie Agerpres.

Ordin de evacuare pentru mii de persoane care se află în calea flăcărilor

Peste 2.000 de locuitori au primit ordine de evacuare, potrivit biroului pentru situaţii de urgenţă al guvernatorului din California, îndeosebi în comitatul Siskiyou. „Locuitorii din zonele învecinate ar trebui să fie pregătiţi să plece dacă este necesar. Vă rugăm să nu ezitaţi să evacuaţi”, a scris pe Twitter şeriful comitatului.

Un locuitor din Yreka, Larry Castle, a declarat pentru cotidianul Sacramento Bee că el şi soţia sa au împachetat câteva lucruri, şi-au luat cei trei câini şi au plecat în cursul nopţii. Alte incendii izbucnite în ultimii ani i-au învăţat că situaţia ar putea deveni „foarte, foarte gravă”.

Aproape 650 de persoane au intervenit duminică pentru stingerea incendiului, potrivit Grupului naţional de coordonare pentru intervenţii la incendii forestiere.

Sezonul incendiilor din California, un stat care se confruntă cu o situaţie de secetă persistentă, ar putea dura câteva luni. În ultimii ani, California şi alte regiuni din vestul Statelor Unite au fost devastate de incendii rapide şi importante sub efectul încălzirii globale, scrie digi24.ro

sursa foto – digi24.ro

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Cancandb.ro Toate materialele prezente pe acest website (texte, imagini statice și filme) reprezintă opiniile autorilor lor și nu ar trebui luate în considerare de către nimeni. Acest website nu difuzează informații veridice, ci publică interpretări arbitrare ale evenimentelor, informații fictive, unele posibile iar altele de-a dreptul improbabile. De fapt, orice asemănare cu persoane reale este un adevărat compliment pentru noi. Oricine se simte lezat de conținutul editorial al acestui website este îndemnat să se împace cu situația, asta dacă nu știe de glumă..