August 11, 2022

CanCANDB.RO

Stiri pe Bune!

Xi Jinping i-a atras atenţia lui Joe Biden „să nu se joace cu focul” în privinţa Taiwanului

0 0
2 min read
0 0
Read Time:1 Minute, 43 Second

Preşedintele chinez Xi Jinping l-a avertizat joi pe omologul său american Joe Biden, în cadrul celei de-a cincea convorbiri telefonice pe care au avut-o, „să nu se joace cu focul” în privinţa Taiwanului, relatează media chineze, în contextul avertismentelor Beijingului privind o posibilă vizită la Taipei a preşedintei Camerei Reprezentanţilor din SUA, Nancy Pelosi, relatează digi24.ro

Media chineze de stat relatează că Xi Jinping a spus că SUA ar trebui să respecte principiul „unei singure Chine” şi că a subliniat că ţara sa se opune cu fermitate independenţei Taiwanului şi amestecului unor forţe externe.

Beijingul a emis avertismente tot mai pronunţate privind repercusiunile unei eventuale vizite a lui Nancy Pelosi, membră a Partidului Democrat ca şi Joe Biden, în Taiwan.

„Cei care se joacă cu focul nu vor reuşi decât să se ardă. Sperăm că partea americană poate vedea asta cu claritate”, i-a spus Xi Jinping lui Joe Biden, potrivit presei chineze de stat, preluate de Reuters, care este citată de Agerpres.

„Conversaţia între preşedintele Biden şi preşedintele Xi Jinping din Republica Populară Chineză s-a încheiat la 10:50”, a anunţat mai devreme Casa Albă într-un comunicat. Apelul telefonic a început cu două ore şi 17 minute mai devreme, la 08:33 ora locală (12:33 GMT).

Președintele Biden a spus că lumea se află într-un moment critic. Cooperarea SUA-China aduce beneficii nu numai celor două popoare, ci și oamenilor din întreaga lume. SUA speră să mențină o linie deschisă de comunicare cu China pentru a spori încrederea reciprocă și pentru a evita percepția greșită și calculele greșite, și vor lucra cu China acolo unde interesele celor două țări se aliniază.

El a reiterat că politica SUA pe principiul „unei singure Chine” nu s-a schimbat și nu se va schimba, și că SUA nu sprijină „independența Taiwanului”.

Conversaţia lui Xi Jinping cu preşedintele SUA a fost „directă şi profundă”, cei doi lideri stabilind să menţină contactele şi cooperarea la nivel de echipe, subliniază oficiali de la Beijing, scrie digi24.ro

 

sursa foto  –  digi24.ro

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Cancandb.ro Toate materialele prezente pe acest website (texte, imagini statice și filme) reprezintă opiniile autorilor lor și nu ar trebui luate în considerare de către nimeni. Acest website nu difuzează informații veridice, ci publică interpretări arbitrare ale evenimentelor, informații fictive, unele posibile iar altele de-a dreptul improbabile. De fapt, orice asemănare cu persoane reale este un adevărat compliment pentru noi. Oricine se simte lezat de conținutul editorial al acestui website este îndemnat să se împace cu situația, asta dacă nu știe de glumă..