August 11, 2022

CanCANDB.RO

Stiri pe Bune!

Rușii au dat o lovitură importantă în Ucraina: controlează cea mai mare centrală electrică și desfășoară forțele în sudul țării

0 0
3 min read
0 0
Read Time:2 Minute, 21 Second

Forţele ruse au preluat controlul asupra celei de-a doua mari centrale electrice din Ucraina şi fac o “redesfăşurare masivă” de trupe în trei regiuni din sud, a afirmat un consilier prezidenţial ucrainean, în contextul aşteptărilor la o contra-ofensivă a Ucrainei, relatează stiripesurse.ro

Forţele sprijinite de Rusia au declarat miercuri că au capturat intactă centrala electrică Vuhlehirsk, care datează din perioada sovietică şi este alimentată cu cărbune, în ceea ce reprezintă primul câştig semnificativ al Moscovei în mai bine de trei săptămâni, informează News.ro.

Oleksei Arestovici, un consilier al preşedintelui Ucrainei Volodimir Zelenski, a confirmat capturarea centralei din estul regiuniii Doneţk, dar a spus că este doar “un avantaj tactic micuţ” pentru Rusia.

Redesfăşurarea de trupe ruseşti în sud pare să fie o schimbare de la ofensivă la apărare strategică, a adăugat el, trupele fiind trimise spre zonele Melitopol, Zaporojie şi Herson.

Ucraina a arătat clar că intenţionează să recâştige oraşul Herson, din sud, care a căzut în mâinile Rusiei în primele zile ale războiului.

Oleksei Danilov, secretarul Consiliului Naţional de Securitate şi Apărare al Ucrainei, a scris anterior pe Twitter că Rusia concentrează “numărul maxim de trupe” în direcţia Herson, dar nu a oferit detalii.

Forţele ucrainene din sud au afirmat că au ucis 66 de inamici şi au distrus trei tancuri şi două depozite de armament în ultimele 24 de ore. Forţele ruse au atacat oraşul Mikolaiv cu lansatoare de rachete multiple, au mai spus acestea.

Reuters precizează că nu a putut verifica aceste informaţii de pe câmpul de luptă.

Ucraina a bombardat un pod important peste fluviul Nipru din Herson, acesta fiind închis pentru trafic. Oficialii ruşi au spus anterior că vor recurge la poduri de pontoane şi feriboturi pentru a transporta trupele dincolo de fluviu.

Zelenski a afirmat că Ucraina va reconstrui podul Antonivsky peste fluviul Nipru şi altele din regiune.

“Facem totul pentru a ne asigura că forţele de ocupaţie nu au oportunităţi logistice în ţara noastră”, a spus el, în mesajul de miercuri seară.

Rusia a invadat Ucraina în 24 februarie, în ceea ce Moscova numeşte “o operaţiune militară specială” pentru a demilitariza şi “denazifica” ţara vecină. Ucraina şi aliaţii săi numesc invazia un război de agresiune neprovocat.

Secretarul de stat al SUA Antony Blinken a afirmat că plănuieşte să aibă o discuţie telefonică cu ministrul de Externe rus Serghei Lavrov, prima dintre cei doi diplomaţi încă de dinainte de începerea războiului.

Convorbirea din zilele următoare nu va fi “o negociere despre Ucraina”, a declarat Blinken la o conferinţă de presă, reafirmând poziţia Washingtonului conform căreia orice discuţii despre sfârşitul războiului trebuie să aibă loc între Kiev şi Moscova.

Rusia nu a primit nicio solicitare formală de la Washington privind o discuţie telefonică între Blinken şi Lavrov, a relatat agenţia de presă Tass, scrie stiripesurse.ro

 

 

Sursa foto: stiripesurse.ro

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Cancandb.ro Toate materialele prezente pe acest website (texte, imagini statice și filme) reprezintă opiniile autorilor lor și nu ar trebui luate în considerare de către nimeni. Acest website nu difuzează informații veridice, ci publică interpretări arbitrare ale evenimentelor, informații fictive, unele posibile iar altele de-a dreptul improbabile. De fapt, orice asemănare cu persoane reale este un adevărat compliment pentru noi. Oricine se simte lezat de conținutul editorial al acestui website este îndemnat să se împace cu situația, asta dacă nu știe de glumă..