August 18, 2022

CanCANDB.RO

Stiri pe Bune!

Rafila: Ne pregătim pentru un număr de cazuri COVID ceva mai mare la secţiile de ATI

0 0
2 min read
0 0
Read Time:1 Minute, 6 Second

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, spune că se aşteaptă la o creştere a numărului cazurilor de infectare cu virusul SARS-CoV-2 și a numărului de pacienți la terapie intensivă, scrie digi24.ro

„Este o evoluţie care este preocupantă pentru Ministerul Sănătăţii, pentru autorităţile de sănătate publică. Ne pregătim pentru un număr de cazuri (COVID-19 – n.r) ceva mai mare la secţiile de ATI. Din fericire, numărul de paturi ocupate nu depăşeşte 15%, paturi de COVID-19, şi 12% pentru paturile ATI. Asta nu înseamnă că nu trebuie să dezvoltăm serviciile ambulatorii, încât să putem să asigurăm şi tratamentul ambulatoriu celor care au nevoie nu doar tratament spitalicesc”, a spus ministrul Sănătăţii, citat de Agerpres.

Alexandru Rafila a explicat că trebuie luate „măsuri decente, de prevenţie, recomandate, individuale care au şi efect asupra comunităţii”.

În ultimele 24 de ore au fost confirmate 9.339 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2, cu 463 mai puţine faţă de ziua anterioară, a anunţat Ministerul Sănătăţii.

Numărul de persoane internate în secții COVID-19 din spitale este de 3.709, cu 138 mai multe față de ziua anterioară. De asemenea, la ATI sunt internate 253 persoane, cu 20 mai multe față de ziua precedentă. Din cei 253 pacienți internați la ATI, 214 sunt nevaccinați, scrie digi24.ro

 

sursa foto – digi24.ro

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Cancandb.ro Toate materialele prezente pe acest website (texte, imagini statice și filme) reprezintă opiniile autorilor lor și nu ar trebui luate în considerare de către nimeni. Acest website nu difuzează informații veridice, ci publică interpretări arbitrare ale evenimentelor, informații fictive, unele posibile iar altele de-a dreptul improbabile. De fapt, orice asemănare cu persoane reale este un adevărat compliment pentru noi. Oricine se simte lezat de conținutul editorial al acestui website este îndemnat să se împace cu situația, asta dacă nu știe de glumă..