August 18, 2022

CanCANDB.RO

Stiri pe Bune!

Augustin Zegrean a răbufnit: ‘Pensia nu mai e contributivă, e cât vrea Guvernul

0 0
2 min read
0 0
Read Time:1 Minute, 50 Second

Augustin Zegrean, fost președinte al Curții Constituționale, a declarat miercuri, pentru B1 TV, că degeaba vorbește lumea de acordarea de pensii pe principiul contributivității. „Pensiile nu mai sunt contributive, ci sunt atât cât decide Guvernul”, a punctat Zegrean, după anunțul ministrului de Finanțe, conform stiripesurse.ro

„Tot aud că toată lumea spune că pensia trebuie să fie contributivă. Dacă eu vă spun că nu are nicio legătură contribuția cu punctul de pensie, ce-mi răspundeți? Punctul de pensie e stabilit anual de Guvern, nu contează cât a contribuit fiecare.

Pensia nu mai e contributivă, pensia e cât vrea Guvernul prin punctul de pensie. Valoarea punctului de pensie nu are nicio legătură cu contribuția cetățenilor. Dacă contribui mult sau puțin, tot dracu ăla-i!”, a afirmat Zegrean.

Pensiile militare „nu sunt pensii, sunt solde”, a precizat Zegrean.

„Ei n-au salarii, n-au plătit niciodată pentru sistemul național de pensii, au un sistem separat de pensii care e alimentat de la bugetul de stat. Asta e legea lor, e regula la ei și așa trebuie să rămână.

Unii lucrează în birou… Dar în Armată poți să ai foarte multe locuri de muncă, trebuie să fii cu valiza. Ei nu au un loc fix, se mută dintr-o parte în alta, dacă vinr războiul, se duc în război, dacă nu vine, îl așteaptă.

Nu poate nimeni să țină evidența cât am lucrat în birou și cât pe câmpul de luptă, nu se poate! Cine a plecat în Irak a fost mai câștigat, că a luat soldă mai mare”, a declarat Zegrean.

Acesta s-a întrebat apoi cine ar avea curajul să le taie pensiile foștilor militari.

„De tăiat, nu le pot tăia. Statul trebuie să stabilească cât le dă pensie la militari. Ei nu au contribuit. Să spună câte puncte de pensie primește fiecare în funcție de grad și atâta pensie să primească, dar nu poți să spui acum că au ieșit la 45 de ani în pensie. Ei nu au vrut, au fost scoși în pensie pentru că s-a schimbat sistemul militar, am intrat în NATO, a trebuit să se reducă numărul de militari”, a mai spus fostul președinte CCR, conform stiripesurse.ro

 

Sursa foto: stiripesurse.ro

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Cancandb.ro Toate materialele prezente pe acest website (texte, imagini statice și filme) reprezintă opiniile autorilor lor și nu ar trebui luate în considerare de către nimeni. Acest website nu difuzează informații veridice, ci publică interpretări arbitrare ale evenimentelor, informații fictive, unele posibile iar altele de-a dreptul improbabile. De fapt, orice asemănare cu persoane reale este un adevărat compliment pentru noi. Oricine se simte lezat de conținutul editorial al acestui website este îndemnat să se împace cu situația, asta dacă nu știe de glumă..