August 18, 2022

CanCANDB.RO

Stiri pe Bune!

Şeful Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii recomandă reducerea partenerilor sexuali pentru a evita infectarea cu variola maimuţei

0 0
2 min read
0 0
Read Time:1 Minute, 32 Second

Directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), Tedros Adhanom Ghebreyesus, a transmis miercuri o recomandare bărbaţilor care riscă să contracteze variola maimuţei, să ia în considerare reducerea partenerilor lor sexuali pentru moment, scrie news.ro

 

 

 

Ghebreyesus a declarat că 98% dintre cazurile de variola maimuţei depistate de la apariţia focarelor în luna mai au fost în rândul bărbaţilor homosexuali, bisexuali şi altor bărbaţi care întreţin relaţii sexuale cu bărbaţi. El a cerut celor expuşi riscului să ia măsuri pentru a se proteja.

”Acest lucru înseamnă să faci alegeri sigure pentru tine şi ceilalţi, pentru bărbaţii care întreţin relaţii sexuale cu bărbaţi. Astfel, este inclusă, pentru moment, reducerea numărului de parteneri sexuali”, a subliniat el.

Persoanele infecţioase ar trebui să se izoleze şi să evite adunările care implică contact fizic apropiat, iar oamenii ar trebui să obţină informaţii cu privire la orice partener sexual nou în cazul în care, a mai spus şeful OMS.

Centrul pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor din SUA nu a sugerat că bărbaţii care întreţin relaţii sexuale cu bărbaţi îşi reduc numărul partenerilor sexuali, ci doar că evite contactul piele pe piele cu persoanele care au o erupţie care ar putea fi variola maimuţei.

Oficialii OMS au subliniat că variola maimuţei poate infecta pe oricine se află în contact strâns cu o persoană infectată sau cu îmbrăcămintea sau lenjeriile de pat contaminate.

OMS a avertizat că boala ar putea fi mai gravă în rândul populaţiei vulnerabile, precum copiii sau femeile însărcinate.

”Ştim foarte clar că unul dintre principalele moduri de expunere pentru această boală particulară este contactul direct, contactul apropiat, contactul piele cu piele, posibil chiar contactul faţă în faţă, expunerea la stropi sau virusuri care pot fi în gură”, a declarat doctorul Rosamund Lewis, responsabilul tehnic al OMS pentru variola maimuţei, conform news.ro

 

sursa foto – digi24.ro

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Cancandb.ro Toate materialele prezente pe acest website (texte, imagini statice și filme) reprezintă opiniile autorilor lor și nu ar trebui luate în considerare de către nimeni. Acest website nu difuzează informații veridice, ci publică interpretări arbitrare ale evenimentelor, informații fictive, unele posibile iar altele de-a dreptul improbabile. De fapt, orice asemănare cu persoane reale este un adevărat compliment pentru noi. Oricine se simte lezat de conținutul editorial al acestui website este îndemnat să se împace cu situația, asta dacă nu știe de glumă..