August 17, 2022

CanCANDB.RO

Stiri pe Bune!

Prețul carburanților a scăzut în luna iulie. Benzină mai ieftină față de România au Bulgaria, Moldova și Turcia

0 0
2 min read
0 0
Read Time:1 Minute, 41 Second

Prețurile benzinei și motorinei au scăzut în luna iulie, potrivit datelor Consiliului Concurenței. Benzina e mai ieftină cu 22 de bani pe litru, față de ultima zi din iunie, iar motorina cu 15 bani, însă în continuare sunt diferențe importante de la o benzinărie la alta. De asemenea, cifrele arată că, față de țara noastră, benzina e mai ieftină în Bulgaria, Moldova și Turcia, scrie digi24.ro

 

Ne uităm la prețurile la câteva benzinării, sunt prețuri care nu includ compensarea. În cazul benzinei, la 30 iunie, anume ziua când Guvernul a adoptat Ordonanța privind compensarea, prețul era de 8.62 lei/litru. O zi mai târziu, pe 1 iulie, prețul nu s-a modificat. Subliniez, nu luăm în calcul compensarea de 50 de bani, ne raportăm doar la evoluția prețului în sine. Iar la finalul lunii, pe 22 iulie, prețul a scăzut la 8.39. La o altă benzinărie, la fel, nicio diferență pe 1 față de 30 iunie, dar la final de iulie, o scădere între 15 și 23 de bani.

În cazul motorinei, datele de la Consiliul Concurenței arată aceeași situație. Dacă la 20 iunie un litru costa 9,19 lei, la 1 iulie la fel, iar la finalul lunii, a scăzut cu 15 bani, la 9.04 lei/litru. Bineînțeles, calculat cu măsura Guvernului, clienții au plătit mai puțin decât vedeți aici.

În ceea ce privește cifrele la nivel internațional, la 18 iulie, în România, prețul mediu al combustibilului era 1.77 dolari, adică 8.56 lei. Mai puțin s-a înregistrat în Bulgaria, adică 8.42 lei, în Moldova, 7.48, și în cazul Turciei, 6.28 lei. În Ungaria, prețul a fost mai mare, 9.36 lei sau 1.93 de dolari, iar la greci, un preț destul de mare față de cel din benzinăriile noastre, adică 11.26 lei.

Potrivit Asociației Energia Inteligentă, ieftinirile de la pompă se datorează scăderii cotațiilor țițeiului și produselor petroliere, dar și a scăderii cursului leu/dolar, scrie digi24.ro

 

sursa foto  – digi24.ro

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Cancandb.ro Toate materialele prezente pe acest website (texte, imagini statice și filme) reprezintă opiniile autorilor lor și nu ar trebui luate în considerare de către nimeni. Acest website nu difuzează informații veridice, ci publică interpretări arbitrare ale evenimentelor, informații fictive, unele posibile iar altele de-a dreptul improbabile. De fapt, orice asemănare cu persoane reale este un adevărat compliment pentru noi. Oricine se simte lezat de conținutul editorial al acestui website este îndemnat să se împace cu situația, asta dacă nu știe de glumă..